Čarobni napitak koji će vas preporoditi: Poboljšava probavu, jača cirkulaciju krvi (Recept)

470
Foto: Wikimedia. By Phasin Sudjai licencesed under CC BY-SA 4.0

Poznato je da celer poboljšava krvnu sliku, cirkulaciju, varenje, a zbog vitamina A koji ima u sebi pozitivno utiče i na izgled kose. Nutricionistkinja Kimberli Snajder objašnjava da je celer 95 posto voda, a kada se priča o koži – hidratacija je veoma bitna.

Osim toga, celer ima visoki udeo natrijuma, zbog čega pomaže i u varenju hrane i poboljšava probavu, a sve to dovodi do manje stresa i sjajnije kože. Hrani koren, a podstiče rast i celokupnu teksturu, objašnjava Snajder i dodaje kako je celer ljudima obično često nezanimljiva biljka, a zaslužuje prostor na policama frižidera.

Foto: pixabay.com

Nutricionistica preporučuje da se pre konzumiranja celer stavi u blender jer kad se pije, prednosti su još veće. Što se tiče preporučene doze, preporučuje da ujutro, na prazan želudac popijete oko pola litre napitka od celera. To može da bude vaš prvi korak prema zdravoj ishrani i načinu života.

Sastojci:

1 i po šoljica naseckanog celera, pola šoljice smrznutog ili sveže naseckanog ananasa, 1/4 šoljice svežeg lišća mente.

Foto: pixabay.com

Priprema:

U blenderu izmešajte sve sastojke i popijte sveže.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Wikimedia. By Phasin Sudjai licencesed under CC BY-SA 4.0

Izvor: stil.kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY