Čarobni eliksir od đumbira i limuna koji vas štiti od virusa i gripa: Ojačajte imunitet na prirodan način – samo 4 moćna sastojka

474
Foto: Flickr.com. By David Pursehouse licencesed under CC BY 2.0

Recept za čudesni napitak koji brzo jača imunitet! Ovaj jednostavan napitak za imunitet od limuna, đumbira, meda i kajenskog bibera odličan je za jačanje imunološkog sistema tokom sezone prehlade i gripa (ili u bilo koje doba godine).

Napitak za jači imunitet od limuna, đumbira i kajenskog bibara

Ovo je prekrasna kombinacija sastojaka koji deluju zajedno za razne zdravstvene beneficije i kao pojačivač imunološkog sistema kada je to najpotrebnije. Može vam pomoći u suzbijanju virusa, pojačati nivo energije i podstaknuti metabolizam.

Za razliku od ostalih recepata za sokove, ovaj se napitak pije u malim količinama, u dozama od 60 ml, odnosno jedne čašice za žestoka piće i deluje gotovo poput čarobnog eliksira za imunitet.

Foto: pixabay.com

Sastojci:

450 g korena đumbira za dobijanje oko 350 ml soka, 6 limuna za dobijanje oko 350 ml soka – možda će vam trebati više ili manje, zavisno o veličini, 1 kašičica meda ili agavinog, odnosno javorovog sirupa, 1/8 kašičice kajenskog bibera.

Postupak pripreme:

Započnite ispiranjem i rendanjem korena đumbira. Ne treba ga oljuštiti, samo ga izrežite na dovoljno mali komad da može proći kroz sokovnik. Zatim započnite ceđenje đumbira.

Nakon što iscedite đumbir, proverite količinu soka i u skladu sa time iscedite sok od limuna. Samo ga oljuštite i ubacite u sokovnik. Alternativno iscedite sok kao i obično i izmerite razmeru 1:1 sa sokom od đumbira. Pomešajte đumbir i limunov sok zajedno.

Dodajte kajenski biber i med (ili agavin, odnosno javorov sirup) i dobro promešajte da se temeljno sjedini. Po želji odvojite u delove veličine čašice za žestoka pića (60 ml) i držite u frižideru do nedelju dana. Kajenski biber će se spustiti na dno – zato obavezno protresite posudicu pre pijenja. Sok takođe možete zamrznuti u kockice leda i dodati sokovima i smoothiejima po potrebi.

Beleške:

Napravite veću količinu, kako biste je mogao zamrznuti i otopiti po potrebi. Idealno bi bilo da rqazmera soka od đumbira i soka od limuna bude 1:1. Jednostavno prvo proverite koliko ste dobili soka od đumbira, a zatim dodajte jednaku količinu limunovog soka. Sok možete čuvati u frižideru nedelju dana.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By David Pursehouse licencesed under CC BY 2.0

Izvor: Sensa.hr

SHARE

LEAVE A REPLY