Božije čudo: Ko pije ovaj čaj teško da će se ikad razboljeti (Recept)

1351
Photo by form PxHere

Verovatno ste svi čuli za ovaj čaj, poneko ga je i pio, ali ne moramo ga piti samo kad nam je zdravlje ugroženo. Ovaj čaj je dobar za jačanje otpornosti organizma i izbacivanje otrova iz organizma.

Sastojci:

1 kašika žalfije, 500 ml vode, prstohvat matičnjaka, prsohvat kantariona, prstohvat nane, i još emajlirani sud za kuvanje čaja.

Foto: pixabay.com

Priprema:

Kašiku žalfije stavitio u 500 ml ključale vode i kuvati 3 minuta. Sklonitio sa vatre i dodati po prstohvat ostalih biljaka.Poklopiti sud i ostaviti čaj 10 minuta. Procediti čaj,podeliti u dve jednake polovine i prvu polovinu popiti ujutru pre doručka a drugu polovinu u toku dana ili pre spavanja. Čaj kuvati samo u emajliranoj posudi.

Čaj se koristi kod kardiovaskularnih i srčanih problema,bolesti organa za varenje i jetre, bolesti kičme,bolesti mokraćnih kanala i prostate, bolesti hormonalnih poremećaja, alergija,dijabetesa i dr. Vredi pokušati.

Foto: pixabay.com

ŽALFIJA sadrži dosta eteričnih ulja koja su dobra za ispiranje grla, ali ih u čaju koji se pije ne sme biti, pa se zato mora kuvati 3 minuta. Žalfija je važna je za sve žlezde i kičmenu moždinu.

MATIČNJAK umiruje rad srca, čisti krvne sudove i deluje umirujuće na nervni sistem.

KANTARION podstiče i leči organe za varenje, obnavlja ćelije jetre i jača imunološki sistem.

Foto: pixabay.com

NANA osvežava i eliminiše gasove iz creva, sprečava nadimanje i umiruje želudačne tegobe.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: coolinarika.com

SHARE

LEAVE A REPLY