Bijeli luk kao lijek za upalu i infekciju pluća: Evo koliko bijelog luka treba da pojedete svakog dana

448
Foto: Flickr.com. By ivva licencesed under CC BY-SA 2.0

Bijeli luk je opasan borac protiv bakterija koje izazivaju rizične infekcije, a evo koliko treba bijelog luka da jedemo dnevno! Bijeli luk je čudotvoran lijek koji se uspješno bori protiv hroničnih infekcija uzrokovanih opasnim bakterijama, piše “Lepa & srećna“…

Ovo povrće sadrži važno jedinjenje ajoen koje zaustavlja zlatnu streptokoku i opasnu bakteriju Pseudomonas aeruginosa koja uzrokuje upalu pluća, infekciju kostiju i sepsu. Bijeli luk je djeltovoran lijek protiv infekcija srca, kao što je endokarditis koji je okidač za srčani udar.

Foto: pixabay.com

Bijeli luk ima još jače dejstvo ako ga jedemo dok pijemo antibiotike, a djeluje tako što stvara molekule koje ometaju razvoj i djelovanje bakterija. Takođe, ovo povrće razara biofilm bakterija, štit koji ih čini jačim od antibiotika i imunog sistema.

Još uvijek nije precizno utvrđeno koliko bijelog luka treba da jedemo, ali stručnjaci savjetuju da svaki čovjek treba da pojede 4 čena bijelog luka dnevno, a osobe sa niskim pritiskom treba da smanje ovu dozu.

Bakterije su okidači za opasne infekcije koje mogu dovesti do smrtonosnih oboljenja, zato će vaše tijelo obradovati odluka da u svakodnevnom jelovniku imate po koje čeno bijelog luka.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By ivva licencesed under CC BY-SA 2.0

Izvor: lepaisrecna.rs

SHARE

LEAVE A REPLY