Recept za sirup od koprive: Sok koji obnavlja celo telo, jača imunitet, štiti od bolesti

868
Foto: Flickr.com. By griotsnet licencesed under CC BY 2.0

Kopriva je već počela da niče svuda. Videćete je po livadama, oko kuća, uz reke. Nađite čisto mesto, daleko od saobraćaja i uberite vrhove mlade koprive

Sastojci (osnovni recept):

1 litra prokuvane vode; 400 gr svežih, mladih listova koprive; 7 limuna; 800 gr smeđeg šećera; 5 supenih kašika livadskog meda.

Foto: pixabay.com

Priprema:

Listove koprive dobro operite. U posudu sipajte vodu i 5 limuna koje ste prethodno isekli. Poklopite posudu i ostavite da odstoji 24 sata. Sledeći dan dobro izgnječite sve sastojke, pa procedite. Dodajte šećer i sveže isceđen sok od preostala 2 limuna.

Zagrejte smesu do vrenja i ostavite 5 minuta da vri, uz neprestano mešanje. Ako primetite penu, uklonite je s površine. Med stavite na kraju kada se smesa ohladi. Sipajte u sterilizovanu flašu i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By griotsnet licencesed under CC BY 2.0

Izvor: Stil.kurir.rs/alternativa-za-vas.com

SHARE

LEAVE A REPLY