Recept za sirup protiv kašlja i jačanje imuniteta: Prirodni lek koji su koristile naše bake, a lako se priprema

951
Foto: pixabay.com

Domaći sirup protiv kašlja i za jačanje imuniteta! Dobra kombinacija lekovitih biljaka može po,moći kod prevencije i lečenja virusa, prehlada i gripa, ali i može ojačati naš imunitet i sačuvati zdravlje.

Predstavljamo vam stari recept za sirup protiv kašlja i jačanje imuniteta, baš onakav kakav su nekada pravile naše bake.

Glavni sastojci u ovom sirupu su žalfija, savršena za grlobolju i prevenciju infekcija, bosiljak – biljka sa protivupalnim dejstvom i lovorov list, fantastičan prirodni lek za čišćenje disajnih puteva.

Foto: commons.wikimedia.org. By Peachyeung316 licencesed under CC BY-SA 4.0

Svakog jutra uzimajte po kašičicu ovog sirupa tokom jeseni i zime i ojačajte imunitet biljnim eliksirom. Korišćenje domaćeg sirupa preporučuje se i kod grlobolje i kašlja.

Sastojci:

2 ravne kašike želafije, 12 komada lovorovog lista, 2 ravne kašika bosiljka, 15 kašika šećera (može i smeđi šećer), 350 ml vode.

Priprema:

Pržite šećer na srednjoj vatri dok se ne karamelizuje. Dodajte mu vodu i mešajte dok ne dobijete tečan oblik sirupa. Ostavite da tečnost provri, pa dodajte žalfiju, bosiljak i lovorov list.

Ostavite da se kuva još 5 do 7 minuta, pa sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno da stoji oko 4 sata. Dobijeni sirup procedite i očistite od boiiljaka pre nego što ga sipate u teglu. Čuvajte sirup na hladnom i tamnom mestu.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: Lovesensa.rs

SHARE

LEAVE A REPLY