Pridodni napitak koji: Topi kilograme, reguliše pritisak, reguliše probavu, uništava gripu, uklanja bol u zglobovima a pravi se sasvim lako

2641
Foto: commons.wikimedia.org. By Bodhi Peace licencesed under CC BY-SA 4.0

Internet je preplavljen bezbrojnim dijetama, receptima i lijekovima za gubitak kilograma, a jedan se posebno ističe po svojoj efikasnosti i brzim rezultatima. Naime, đumbirova voda pomaže u sagorjevanju masnoća čak i s mjesta gdje su vrlo tvrdokorne poput stomaka, leđa i bedara.

Dobro utiče na cjelokupno zdravlje i štiti od brojnih bolesti s obzirom na to da aktivni sastojak đumbira gingerol ima protivupalna svojstva. Normalizuje krvni pritisak – redovno konzumiranje đumbirove vode doprinosi regulisanju krvnog pritiska, a sprečava i stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.

Smanjuje nastanak infekcija – đumbir se vekovima koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i grip. Ima protivupalno djelovanje koje ga čine idealnim lijekom protiv upalnih bolesti poput artritisa i gihta.

Foto: pixabay.com

Poboljšava cirkulaciju uglavnom zbog prisutnosti gvožđa i cinka. Umanjuje simptome prehlade i gripa – redovno konzumiranje đumbira poboljšava imunološki sistem.

Japanska voda Reguliše probavu – đumbirova voda eliminiše neugodne probavne probleme kao što su probavne smetnje, nadutost, refluks kiseline i zatvor. Olakšava bol u zglobovima – zahvaljujući protivupalnim svojstvima, redovno konzumiranje đumbirove vode spriječiće bol u zglobovima.

Test: Detoks napitak od đumbira i limuna

Sastojci:

1, 5 l vode, nekoliko tankih listića đumbira (najmanje 1 cm đumbira), malo limunovog soka.

Priprema:

Stavite vodu da prokuha, a đumbir ogulite na ploškice. Dodajte đumbir u prokuhanu vodu i kuhajte dok ne omekša. Skinite s vatre, ohladite i dodajte limunov sok. Čim otvorite oči ujutru popijte ovaj napitak.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: commons.wikimedia.org. By Bodhi Peace licencesed under CC BY-SA 4.0

Izvor: njamm.com

SHARE

LEAVE A REPLY