VIC DANA: Došla Muji njegova kćer Mersiha

1316
Foto: magazin.ba

Došla Muji njegova kćer Mersiha sva sretna i viče: Babo, babo, udajem se! Mujo se zbuni i upita: Pa za koga, bona? Mersiha veselo reče: Za Sulju iz tvoje firme! Mujo se počeše po glavi, nakašlje i reče:

Foto: hercegbosna.org

Slušaj, nezgodno mi je sad to reći, ali kad smo se tvoja mama Fata i ja jednom svađali, ja malo zastranio i … uglavnom, Suljo ti je polubrat, ne možeš se udati za njega, i nemoj da bi to rekla materi, ubit ću te! Mersiha pokunjeno izađe i prekine sa Suljom.

Evo nje za tri mjeseca, opet sretna uletava i viče s vrata: Babo, babo, udajem se! Mujo za svaki slučaj upita: A za koga sad, bona? Mersiha veselo ispali: Za onog slatkog Adisa iz tvoje firme! Mujo se opet počeše i reče: Slušaj, i tu imaš problem, kad sam se posvađao sa Suljinom materom … nema veze, uglavnom, i Adis ti je polubrat, pa i opet ništa od svadbe, i nemoj da te čujem da si to rekla materi!

Mersiha sva nesretna ode do Fate u kuhinju i prizna: Mama, evo već drugi put mi babo ne da da se udam jer su mi momci njegova vanbračna djeca! Fata smireno zapali cigaru, srkne kavu i mirno reče: Udaj se ti, bona, za koga oćeš, i tako ti on nije otac!

Izvor: novi.ba

SHARE

LEAVE A REPLY