Ovo ima samo u Srbiji: Mladini roditelji tužili prijatelje i njihove goste zbog mnogo pojedenih sarmi, pečenja i torti na svadbi!

1670
foto: relax-portal.info

Njihova deca su se samo jednom pojavila na suđenju kao svedoci i izjavili kako ih je sramota roditelja koji se zbog sarmi i torti povlače po sudovima Svinjsko pečenje na ražnju, prase, praseće.

Posle nekoliko godina suđenja, okončan je postupak u kome su mladini roditelji tužili priju, prijatelja i njihove goste zbog “mnogo pojedenog pečenja, sarmi i torti”. Presuđeno je da prijatelji moraju da se izmire i rukuju u sudnici Prvog osnovnog suda i podele troškove sudskog spora, kao što su i za svadbu, saznaju “Novosti”.

FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

A sve je, kao i pred sako venčanje počelo najboljim namerama jednih i drugih roditelja. Bio sam presrećan kad mi je sin rekao da hoće da se ženi. Zabavljao se sa devojkom skoro dve godine i mislio sam, red je da se uzimaju. Ona lepa, umiljata, mislio sam iz dobre kuće… – započeo je u sudnici svoju priču mladoženjin otac Radovan D.

Otac Radovan i supruga Jelena želeli su da sinu naprave svadbu “da se pamti u selu”. Novca je bilo, oboje su radili skoro 30 godina u Nemačkoj. Radovan je taksirao, a Jelena radila u kuhinji.

– Nisam žalio para. Za svadbu 100 prasića, isto toliko jaganjaca, 50 teladi, 200 živine, 100 kila krompira, isto toliko luka… Tone piva, vina i rakije, desetine torti. Dogovorio sam i muziku sa tri pevačice. Odštampali smo i poslali pozivnice gostima. Budućoj snajki kupismo venčanicu i cipele baš iz Pariza, zlatnog nakita da je okitimo ko jelku – ispričao je mladoženjin otac.

Međutim, kako tvrdi, ni pre svadbe nisu mogli da se dogovore da li hoće šator ili kafanu, pečenje ili roštilj. Radovan kaže da je primetio da je njegova porodica bolje darivala kumove, starojka, članove mladine porodice i zbog toga mu nije bilo pravo, ali ga je žena molila da ćuti.

I sve bi to, kako Radovan D. veli, on i otrpeo, da se prijatelj Žika, jednom prilikom u kafani, polupijan, nije hvalio kako je troškove svadbe podneo više on nego prijatelj.

– Smučio mi se i on i njegova žena, kumovi, svatovi. Moji, brate, došli, igrali, pevali, nadavali para, a njegovi se stisli i samo jeli. Pa samo prija za ručak pojede četiri velike sarme i isto toliko parčadi pečenja, da ne pričam o kolačima i tortama. Žika jeo za trojicu, a ni ostali nisu zaostajali… Ono što je dao za svadbu, on, njegova žena i svatovi odneli su u stomacima! – kaže Radovan.

S druge strane, njegov prijatelj Žika u sudu je izjavio:

– Istina je da sam malo preterao u hvalisanju, ali nisam ja kriv što su Radovanovi svatovi žgoljavi, kilavi i slabi na jelu. Moji su, brate, drugačiji. A da sam znao da će Radovan da me tuži zbog ića i pića na svadbi, jeo bih i pio još više! I nikada ne bih dao ćerku za onog njegovog žgoljavog sina. Nego, zaljubila se deca, a i beba je bila na putu…

Njihova deca su se samo jednom, i to držeći za ruku maloletnog sina, pojavila na suđenju kao svedoci. Izjaviše kako ih je sramota roditelja koji se zbog sarmi i torti povlače po sudovima, kao i to da ne žele da učestvuju u njihovom prepucavanju, jer imaju srećan brak i sina.

(Telegraf.rs)

SHARE

LEAVE A REPLY