22 stvari koje prava dama nikada neće da uradi jer je to ispod njenog nivoa

7825
Foto: freepik.com

Žene sa samopouzdanjem su vrlo uspešne, popularne, njihovo mišljenje se ceni, a njima to suštinski uopšte nije važno. Gledaju i drže do sebe, poštuju druge, vode računa o svom poslu i životnom ritmu, ali ne mere svoju ličnost po onome što imaju. Takođe, ovakve žene nikada ne rade sledeće stvari!

1. Ne tračare: Samopouzdane žene ne govore o drugim ženama, govore o svojim ciljevima, planovima i ambicijama.

2. Ne sumnjaju u sebe: Pažljivo i polako donose odluke, razmatraju stavove za i protiv, ali nikada ne sumnjaju u sebe, jer oklevanje ne spada u deo njihove ličnosti.

3. Ne prate trendove: Ne prate trendove, jer se vode onim što je njima potrebno, neophodno i adekvatno njihovom poslu, potebama i stilu, ličnosti i ponašanju.

Image by Martin Fuhrmann from Pixabay

4. Ne potiskuju osećanja: Kada im je nešto na umu to će i reći. Kao deo samopozdanja dolazi i sposobnost da govore ono što misle,a ne ono što drugi žele da čuju.

5. Ne prave kompromise kada je briga o sebi u pitanju: Bez obzira na sve, životni ritam im je najbitniji i to kako će pravilno i udobno živeti. Savršeno balansiraju između poslovnog i privatnog života, redovnog sna i zdrave ishrane.

6. Ne slušaju slepo: Ne slušaju i ne prihvataju sve što im se servira. Vole same da procene situaciju, da same vrednuju i odlučuju formirajući stav prema zaključcima koji su pažljivo napravljeni.

7. Ne trude se da mole druge: Kada žena sa samopozdanjem veruje u sebe, tuđi sudovi i potvrde joj nisu potrebne, pa tako to i ne traži od drugih.

Image by Valter Cirillo from Pixabay

8. Ne gube vreme na zabrinutost: Vreme je dragoceno, pa se tako žene sa samopouzdanjem trude da ga ne troše na zabrinutost i na to šta će i kako će u budućnosti.

9. Nije im potrebno sažaljenje: Ne vole da se samosažaljevaju, niti da to rade drugi umesto njih. Razumeju kada naprave grešku, analiziraju je i nauče nešto iz toga, ali nikada ne žale.

10. Ne plaše se da budu opuštene: Izgled je bitan kada je prvi utisak u pitanju i one su toga svesne, ali kada je u pitanju šetnja plažom, ležerni, neobavezni dani, ne brinu ako im kosa nije idealna i ako nemaju šminku.

11. Propust ne smatraju porazom: Da bi se postigao veliki uspeh, mora se suočiti i sa nizom neuspeha i grešaka kako bi nešto naučili. Sigurne žene ne odustaju od planova posle prve prepreke.

12. Ne prave nesvesne izbore: Shvataju svrhu svega oko njih pa se time i vode i tako donose odluke.

Foto: pxfuel.com

13. Ne ignorišu instinkte: Vole da slušaju svoje instikte, čak i kada sve govori da prave pogrešan izbor.

14. Ne veličaju to što su zauzete: Jedno je biti produktivna, drugo je biti zauzeta. I one završe svoj posao na vreme, ali se ne osećaju prezauzeto.

15. Ne shvataju sve lično: Kritike i tuđa drugačija mišljenja ne shvataju kao atak na njihovu ličnost, već kao sukob ili različistost mišljenja. Neće vam zameriti i posmatraće vas na isti način kao i ranije, jer im je jasno da stav nije upućen lično njima.

16. Tišina im nije neprijatna: Tišina i to da budu same im čak i prija, tada napune baterije, obnove energiju i spremne su za dalju akciju.

17. Ne žude da budu popularne: Vole da istaknu svoje mišljenje, pa tako vole izazovne razgovore sa drugima, koji često mogu loše uticati na popularnost, odnosno omiljenost te osobe, ali one ne mare za to.

18. Nisu im potrebni lični treneri: Za njih ne postoji dugme za odlaganje na alarmu, nije im potreban lični trener, one same sebe motivišu i teraju na red, rad i disciplinu.

19. Ne žele fanove, žele one koji će ih podržati: Iako verovatno imaju preko 1000 prijatelja na Fejsbuku, nekoliko hiljada pratilaca na Tviteru i popularnost na Instagramu, to im nije mera i ne smatraju to uspehom. Samopozdane žene uvek više cene kvalitet od kvantiteta.

20. Ne mere ono šta jesu po onome što imaju: Iako su sposobne i zasluženo su stekle ono što imaju, znaju da odeća, cipele i automobil ne čine njih i kvalitet njihove ličnosti.

21. Ne odriču se sebe: Shvataju poentu balansa u svemu, one vežbaju i hrane se zdravo, ali ne smatraju smrtnim grehom ako propuste koji trening. Zašto? Zato što je nemoguće sve ispratiti, funkcionisati kao mašina i voditi se identičnim svakodnevnim planovima. Samopouzdane, sigurne žene umeju da naprave razliku između neophodnog i onoga bez čega se ponekad može.

22. Ne pucaju pod pritiskom: Ne pristaju i ne dozvoljavaju da pritisak drugih utiče na njih, jer veruju u sebe i svoje stavove i sopstveni rad.

Source featured image: People photo created by shurkin_son – www.freepik.com

Izvor: stil.kurir.rs

Napišite vaš komentar