Poruka za muževe: Čudite se što vam brakovi propadaju a ne radite glavno

20333
Foto: Flickr.com. By Naomi licencesed under CC BY 2.0

Dragi muževi, ovo je maleni podsetnik na to da proverite kako je vaša žena. Emotivno, duhovno i telesno. Možda je ona i iscrpljena, ali o tome ne razgovara s vama. Vrlo je verovatno da niti ona sama to ne prepoznaje. Žene vole ”upijati” stres članova porodice iako nisu oprezne mogu brzo ”izgoreti”.

Vaša žena je možda toliko sposobna da čak i vi od nje očekujete da će sve obaviti s lakoćom. Ali ona se ne može nositi s takvim tempom. Ona treba vašu podršku. Ne dopustite da ona nosi svet.

Ne dopustite joj da se premori tako što će pokušati svakome ugoditi. Ovo će je učiniti žalosnom, a kada se stres počne pokazivati svi će osetiti njenu bol. Kada su ljudi pod velikim pritiskom oni su manje ljubazni prema drugima. Kada osete kako ne mogu uhvatiti dah, istresti će se na one koji su im najbliži. Uzmite u obzir potrebe.

Foto: pixabay.com

Ako ne razmatrate potrebe svoje žene, nemojte biti iznenađeni kada vidite da vam ona ne pokazuje ljubav. Postoji jedna stara izreka: ”povređeni pas grize”. Ako vidite da vam je žena negativna i da brzo eksplodira, možda se muči s time da sve održi zajedno.

U svojoj kuhinji imam lepu sliku na kojoj su petao i njegova lepa kokoš. Petao stoji pokraj svoje ženke s vrlo ozbiljnim pogledom u očima. Ništa se neće dogoditi njegovoj ženki dokle god je on čuva. On je na zidu. Iznad slike su reči: „Zaštiti ono što voliš“. Jednostavno i jasno. Čuvaj dar kojeg ti je Bog dao.

Pobrini se za to da se odmara koliko treba. Dajte joj vremena za predah. Oslobodite joj dovoljno vremena da ga može provesti s Gospodinom. Možda su njeni dani kaotični i zahtevni toliko jako da ne može više niti sabrati svoje misli. Omogućite ženi neka se odmori i negujte je.

Foto: pixabay.com

Ako se ne može s nečime nositi pokušajte joj olakšati. Ako viče na vas, pokušajte na to gledati sa šireg spektra. Možda je premorena i oseća se izolovano. Sve je lakše kada se radi u timu. Jeste li vi timski igrač? Može li se pouzdati u vas kad joj treba pomoć?

Ako može – BRAVO. Ako ne može, nemojte se žaliti zbog toga što vaš brak ne funkcioniše. Razgovarajte s njom o njenom rasporedu i vidite postoji li nešto što se može smanjiti. Žene su vrlo dobre u popunjavanju svih pukotina sa stvarima koje rade.

One su super-junakinje u obavljanju više stvari odjednom, ali eventualno se premore i izgore. Skinite njen slatki, maleni plašt, zamotajte ga i zaključajte ga u ladicu. Recite joj neka uspori jer brinete za nju i želite da uživa malo mira. Ne mora ”spasiti dan”. Može se odmoriti.

Foto: pixabay.com

Iako niste njen Spasitelj i premda ne biste trebali nositi taj teret, vi ste tu da je zaštitite. Ona ima jednog viteza u blještavom oklopu u ovome svetu. Ne postoji niko drugi ko može ostaviti veći utisak na njezin život.

Nemojte propustiti ovu odličnu priliku. Kada volite svoju ženu i ako se brinete za nju, ona će to duboko cijeniti. Stavljajući nju na prvo mesto graditi ćete intimnost i poverenje s njom. U njoj ćete zapaliti iskru radosti i zahvalnosti.

Duboko u sebi ,svi mi želimo nekoga ko će nas voleti i štititi. Želimo znati da smo važni. I želimo videti da se naš trud ceni. Ovo nam daje nadahnuće da idemo dalje. Nadahnite je! Pogledajte u oči svoje žene. Neka u njima bude iskra. Proveravajte s vremena na vreme kako je. Molite za nju. Hodajte pored nje. Budite njen prijatelj, zato što je možda baš to ono što njoj treba.

Foto: pixabay.com

Ako joj lice izgleda namrgođeno to je možda zato što joj malo nedostaje da ”pregori” od svog tog posla. Svako od nas se treba ponekad tu i tamo zabaviti. To vredi i za vašu ženu. Ona nije stvorena kako bi vam bila sluškinja.

U stvari i ona je jednom bila devojčica. Iako je sada odrasla, u njenom srcu još uvek postoje iste nade i snovi. Sigurna sam kako se puno toga odrekla radi svoje porodice. Ovo je dragoceno i preslikava Božju požrtvovnu ljubav. Ali ona uprkos tome treba ”usporiti” i čuti Božji glas. Ona je bila stvorena na Njegovu slavu, ne na vašu.

Žao mi je ako ovo zvuči grubo, ali vrlo je važno da znate prepoznati potrebe vaših žena tako da se one mogu bolje pobrinuti za vaše. Neverovatno je kako ovo funkcioniše. Briljantno je. Molite i čuvajte. Gledajte i slušajte. U tom redosledu.

Source featured image: Flickr.com. By Naomi licencesed under CC BY 2.0

Izvor: zenskikutak.rs

Napišite vaš komentar