Ne dozvoli nikome da ti soli pamet: 5 savjeta mudre žene

821
Foto: Woman in dressy attire posing outdoors on Picspree

Svi smo se mi ponekad zadesili u društvu osoba koje misle da su najpametniji. To većinu normalnih ljudi počinje iritirati nakon određenog vremena provedenog sa takvim ljudima. Zato ukoliko već poznajete takve osobe, najbolje bi bilo da ih zaobiđete u širokom luku.

Jer vaša talasna dužina je sasvim suprotna od onoga što oni pripovjedaju. 5 savjeta kojih se pridržavaju mudre žene:

1. Ne dozvoli nikome da ti soli pamet

Jasno stavite ljudima do znanja da vam njihova pomoć uopšte nije potrebna i da ste dovoljno pametni kako bi samostalno mogli donositi odluke vezane za vaš život. Većini će to zasmetati čak će vam i reci: “Kakav si, ne daš sebi ništa reći”. Međutim to nemoj da vas pogađa.

Image by Anrita1705 from Pixabay

2. Izrazite svoj stav u društvu

Najbitnije vam je staviti svima do znanja da ste vi osoba sa kojom se čovjek ne može igrati onako kao je on zamislio. Trudite se da za svaku temu imate svoje soptveno mišljenje. Kako ne bi sebi dozvolili da padate pod uticaj drugih ljudi.

3. Budite sebi na prvom mjestu

Nikada i nikoga ne stavljajte ispred sebe. Budite uvjek sebi na prvom mjestu. Nemoj da vas zanima šta će ko pomisliti o tome. Najbitnije je kako se vi osjećate i da je vama dobro. Drugi svakako nikad neće biti zadovoljni, ma kakvi god vi bili prema njima.

Image by Alexandr Ivanov from Pixabay

4. Čuvajte ono što je vaše

Svima jasno stavite do znanja, da nikad i ne pokušaju podcjeniti nešto što je vaše. Uvjek se držite stare izreke: “Tuđe neću, svoje ne dam”.

5. Čuvajte se lažnih prijatelja

Na ovom današnjem vremenu veoma je teško pronaći pravog prijatelja koji te nikad neće izdati. Morate biti svjesni da su mnogi pored vas samo kada im nešto trebate. Drugačije rečeno, tu su samo iz koristi. No, vi budite pametni pa procjenite takve osobe, i ne puštajte ih u svoju blizinu.

Autor teksta: E.T

Napomena: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: Woman in dressy attire posing outdoors on Picspree

Napišite vaš komentar