Kad žena riješi da te ostavi: Ona ne odlazi zbog onoga što si rekao, već zbog onog što si joj prećutao

10468
Image by Martin Fuhrmann from Pixabay

Ona će te ostaviti. Ne zbog onoga što si učinio, nego zbog stvari koje nisi učinio. Ona će te ostaviti, ne zbog toga što si rekao, već zbog stvari koje nikada nisi rekao.

Ona će te ostaviti jer si joj govorio da ju voliš, ali to nisi pokazivao. Govorio si to tiho, šapčući, usred noći, ali nikada zaista nisi osjetio značenje tih riječi.

Ona će te napustiti, jer se nikada nisi pojavio na njenim bitnim događanjima. Kada te molila da joj u nečemu pomogneš, da ju utješiš, da joj pokažeš svoje osjećaje, ti si samo slegnuo ramenima jer nisi znao zašto nisi ništa učinio. Samo si puno pričao i pričao. Pun si obećavajućih rečenica koje nisi nikada ispunio.

Foto: pixabay.com

Ostavit će te jer ti nikada nije bilo iskreno do nje stalo.

Jer ako ti je stalo, ne bi joj lagao, ne bi izmišljao prozirna opravdanja. Da ti je stvarno stalo, ne bi se naljutio zbog nekog blesavog malog argumentiranja. Ako ti je stvarno stalo, ne bi zaboravio pojaviti se. Da ti je stalo, ti bi nju slušao. Čuo bi što ona želi, čuo bi što ona voli, što joj je potrebno, a govorila je tako jasno.

Ostavit će te jer ti nisi osoba kakvim si se predstavljao. I zato ona više ne želi biti s tobom. Ti ne vidiš vašu zajedničku budućnost, ne vidiš smežurane ruke, smijeh, ni lijepu ni tragičnu sliku.

Foto: pixabay.com

Ona odlazi, jer ne ti ne činiš ništa da ju zaustaviš u njenom naumu.

Ona bježi od života koji ste mogli imati zajedno. On trči od tebe, dok ti samo nepomično stojiš, zureći u nju, bez riječi, bez da ju zaustaviš, bez da si ju imenom zazvao.

Ona odlazi jer zna da ju ne voliš dovoljno da bi ju molio da ostane.

Ona odlazi, jer ti nemaš snage za napraviti pravu stvar. Nemaš ljubavi unutar svog srca da ju zamoliš da razmisli još jednom, da skupa nađete rješenje. Nemaš hrabrosti da ju nagovoriš da ostane.

Zato će otići i neće se okretati unatrag. Jer ona zaslužuje nekoga tko će pokušati. Ona zaslužuje nekoga tko će se za nju boriti. Tko će reći: „Stani. Nemoj ići. Nemoj trčati. Ostani”. Ona zaslužuje biti voljena, zato odlazi pronaći svoju sreću.

Izvor: zdravaisretna.hr

Napišite vaš komentar