Šta da radite kada vam muž pravi probleme u životu: 4 savjeta poznatog psihologa.

9215
Foto: Pixabay.com

Ovako realne savete nigde nećete čuti. Ako želite istinu, u ovom tekstu ćete je dobiti. Cenjeni psiholog Mihail Labkovski dao je nekoliko zanimljivih saveta za žene. Na jednostavan i originalan način, Labkovski je predložio šta da radite ako vam se život pretvori u pakao zbog muža.

Problem: Muž sve više vremena provodi za kompjuterom

Rešenje: Normalni ljudi ne sede stalno ispred kompjutera, ne gledaju serije neprestano – oni žive! Ako vaš muž sve slobodno vreme provodi ispred kompjutera onda nije zadovoljan sa svojim životom i pokušava da se okupira nečim drugim kako ne bi mislio o tome.

Photo by Senior Living on StockSnap

Normalno je da je u tim prilikama žena besna. Muž gubi interesovanje za nju. Moj savet je da ga zavedete opet. Ako vam to ne uspe, vreme je da posetite psihologa za parove. Ali pre nego što odete kod savetnika za brak, pogledajte da slučajno vaš muž nije aktivan na nekom od sajtova za zabavljanje. Tada vam ni svi psiholozi sveta ne mogu pomoći!

Problem: Muž ima užasne manire kod kuće

Rešenje: Ako je muž pre braka imao običaj da nos istresa u zavesu, ona žena sigurno zna kakav je. Stoga, prihvati ga takvog kakav je. Nipošto, al nipošto ne viči na svog muža. On nije dete i nije na tebi da ga prevaspitavaš. Ako ti smetaju neke sitnice u njegovom “opuštenom” ponašanju kod kuće, ukaži mu na probleme.

Ako ne može da se promeni ili ga prihvati ili se razvedi. Trećeg rešenja nema! Zato, za vas koje ste već jednom nogom zakoračile u brak, dobro razmislite o osobinama koje vas iritiraju kod vašeg dečka. Ako su podnošljive, udajte se za njega, ako nisu bolje ne razmišljajte da ga promenite. Odrastao muškarac se ne može promeniti a ostati srećan!

Image by Mircea – See my collections from Pixabay

Problem: Muž ne učestvuje u životu dece

Rešenje: Pretpostavimo da je situacija sledeća: žena čuva decu kod kuće dok muž zarađuje za život. Tu je rešenje sledeće: vi kao žena uzmite slobodan dan i otiđite negde. Ostavite muža sa decom.

Šta se god desi u tim momentima, nemojte da se žalite da prebacujete mužu što nije uradio ovo ili ono, jednostavno ga pustite da bude sa svojom decom. Što više vremena bude provodio sa njima, više će voleti to vreme koje provodi sa njima.

Problem: Svekrva vam uništava život

Rešenje: Ako vaša svekrva stalno ima neke zamerke na vaš račun ne pokušavajte da joj udovoljite. Što više pokušavate da joj se dopadnete to ćete sami da podelite uloge u filmu gde je ona “lovac a vi plen”.

Ponašajte se normalno, živite svoj život i ne obazirite se na nju. Dopašće vam se ovaj način života, verujte mi. Ona će se buniti, galamiti ali to je vaš život. Ako pokušava da se bilo kako umeša u vaš brak, jasno joj stavite do znanja da to ne sme da radi, da je to vaš brak a ne njen.

Jednostavno joj recite: Ženo, ako ti se ne dopada kako kuvam ili peglam košulje tvom sinu, od sada dolazi u kuću samo kada mene nema, jer ja ne tolerišem loše komentare na moj račun. Iskreno se nadamo da živite odvojeno od svoje svekrve!

Credit featured image: Flickr.com. By Mizrak licencesed under CC BY-ND 2.0 (Photo is cropped and resized)

Izvor: Stil.kurir.rs

Napišite vaš komentar