Psiholog savjetuje muškarce: „Ovako gubite svoju ženu (a da toga niste ni svijesni).“

18133
Foto: Flickr.com. By Igor Shatokhin licencesed under CC BY 2.0

Izgubiš je kad je ne odabereš, kad se osjeća kao da je ona stvar izbora. Kad je staviš na drugo, treće i četvrto mjesto svojih prioriteta.

Izgubiš je kad je ostavljaš na cjedilu, iz dana u dan. Kad se osjeća kao da ne može ovisiti o tebi, jer se nikada ništa ne zauzimaš za nju. Kad se osjeća kao da igra u svom timu, timu jednog igrača, dok bi ti trebao igrati u istom timu, timu od dva igrača.

Izgubiš je kad joj ne daš sve od sebe. Izgubiš je kad mora tražiti sve dijelove koji te čine to što jesi. Izgubiš je kad te pokuša ljubiti zbog sve tvoje grubosti, ali ti se uvuče natrag u školjku. Izgubiš je kad odbijaš biti prisutan, kad je ne pustiš u kutke uma. Jer sve što želi je spajanje vaših duša, osjetiti snagu ljubavi kad se ruke isprepliću.

Foto: pixabay.com

Izgubiš je kad je ne pokušaš razumjeti. Kad se ne trudiš gledati svijet sa njenog gledišta, kad joj uzvraćaš na svaku riječ koju kaže, čak i kad se trudi da postigne kompromis. Kad se smijete njenim strahovima, kad joj dajete osjećaj da je luda zbog onog što osjeća i kad ste potpuno isključeni od rasprave.

Ali ovako … Ovako je čuvaš. Čuvaš je slušajući je. Prepoznavajući kada je ranjiva i puštate je da padne u vaš zagrljaj, umjesto da krene drugim putem. Vodite je kroz komunikaciju, prepoznajući da je to dvosmjerna ulica i da ponekad ona stvari drži za sebe jer jednostavno niste pitali.

Čuvate je kad je podržavate, kad se osjeća ugodno naslanjajući se na vas, iz dana u dan, kad se u 3 ujutro može zagrliti i osjećati se sigurno od svih zla na svijetu.

Foto: pxfuel.com

Čuvaš je kad se u potpunosti daš. Kad je ne ostavite na cjedilu da visi s litice, kad joj kažete da vam je žao i to mislite i kad razgovarate o svojim najvećim strahovima i najambicioznijim nadama. Kad ne postavite prepreke dok ona briše suze i smiruje vaš strah.

Čuvaš je kad je odabereš. Kad pokažeš svoju ljubav i predanost, na male načine koji nemaju nikakve veze s riječima “volim te.” Kad joj pokažeš da je ona vaš prvi izbor, a ne opcija. Kad vam je ona prva ruka koju zgrabite u tami, kad je uzmete na njezinu stranu i pokažete joj da u stvari igrate u istoj momčadi, vašem timu od dva igrača.

Credit featured image: Flickr.com. By Igor Shatokhin licencesed under CC BY 2.0  (Photo is edited, cropped and resized)

Izvor: pozitivanstav.com

Napišite vaš komentar