Iza leđa pričaju samo kukavice koje nemaju petlje reći u lice šta misle – 9 lekcija jakih žena

615
Foto: Flickr.com. by Nick Ellis is licensed under CC BY 2.0

Jaka žena se ne rađa, jaku ženu životne okolnosti navedu da bude čvrsta kao stijena. 9 lekcija jakih žena koje će vas navesti da brže sazrijete kroz život.

1. Prije svakog novog koraka u životu – Dobro razmisli šta radiš

Nikada stvari u svom životu ne radi napamet. Ponekad mala sitnica zna puno da košta, zato prije svakog novog poteza, dobro razmislite da li će to biti dobro po vas, ili će vam se to obiti o glavu.

Image by Benjamin Balazs from Pixabay

2. Nikad nikoga nemoj podcjenjivati – Ako trenutno imaš nešto bolje, ne misli da možeš ismijavati ljude na osnovu toga, jer karma zna biti veoma zeznuta stvar. Za tili čas možete biti jako uspješni, a isto tako se vrlo brzo možete pronaći na dnu. Zapamtite, sve je do vas i do vaših zasluga.

3. Ne zabadaj nos u tuđe živote – Stvari koje se ne tiču tebe, nemoj ni da te zanimaju. Takvim ponašanjem samo sebi možeš napraviti problem i ništa više. Živi svoj život u miru i visokom raspoloženju, ne dozvoli da sama sebi stvaraš nervozu i kvariš dane zarad nebitnih ljudi.

4. Uvjek budi lijepa – Ne kaže se džaba da su žene slabiji ali i ljepši pol. Žena uvjek treba biti lijepa, dotjerana i našminkana, ma koliko bila ne raspoložena. Ne dozvoli da zračiš lošom energijom. Sredi se, digni glavu i kreni dalje, ne dopusti da te slomi bilo šta u životu.

Image by RS Khatiwada from Pixabay

5. Budi zadovoljna onim što imaš

Nemoj pucati na visoko ako si svjesna da od toga nema ništa. Samo sebi tako možeš naštetiti. Zadovoljna osoba je i sretna osoba, a sreća je glavni uslov za dobar život.

6. Sušaj svoj mozak – Ne srce !

Većina njih koji su slušali svoje srce, danas su nažalost propali u životu. Pokvarene osobe dobrog čovjeka vide kao idealnu metu za iskorištenje. Oni će sačekati dok ne dobiju vaše simpatija, ili ti dok vam ne uđu u srce, kasnije će vam raditi šta hoće. Zato vam i govorim, svoje srce isključi a mozak uključi !

7. Ako ne znaš šta je dobro – Gledaj šta je skupo

To vam je dragi moji čista logika. Kroz život uvjek gledaj šta je skupo i nikad nećeš pogriješiti. Jer kvalitet nigdje i nikada nećete moći pronaći za male pare. Kratko i jasno bez puno mozganja!

8. Prema svima otvorena i bez dlake na jeziku

Ne ustručaji se da svima kažeš u lice šta misliš, ne budi od onih koji tračaju po ćoškovima, to nije odlika jakih žena. Iza leđa pričaju samo kukavice koje nemaju petlje reći u lice šta misle. Odlika jake žene se i prepoznajte po tome da će svakoga postaviti na mjesto gdje zaslužuje, pa ko voli nek izvoli !

9.  Uvjek budi iskrena – Makar i na svoju štetu

Iskrenost drage moje nije mana, iskrenost je vrlina. Samo nažalost ne koriste je svi na pametan način. Kada kažem iskrenost, mislimo da trebate reći svoje iskreno mišljenje bez okolišanja. Dok većina misli da je iskren čovjek –  glup čovjek. Što uopšte nije tačno !

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranja sadržaja na druge portale strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Credit featured image: Flickr.com. by Nick Ellis is licensed under CC BY 2.0 (Photo is edited and resized)

Napišite vaš komentar