Ne bih mijenjala svoje zrele godine ni za kakvu mladost – Žena objašnjava zašto

710
Older woman photo created by freepik - www.freepik.com

U mlađim godinama, libido donosi većinu odluka. Feromoni polete kada netko namigne s druge strane šanka u tri ujutro. Ne razmišljate o tome je li taj netko ‘dobar dečko’… Morala sam se ponovno sabrati i podsjetiti zašto volim imati 50 godina. Da bih to učinila, napravila sam popis onoga što zrele, starije žene znaju o ljubavi, a mlade možda ne, kaže Shannon Colleary, filmska scenaristica.

Pet tajni koje zrele žene znaju o ljubavi, a mlade žene ne:

1. Tijela nisu vječna, tako da ih morate voljeti u svakoj dobi. Kao zrela, starija žena, prestala je gledati na svoje tijelo kao na objekt koji mora biti uvježban, vođen dušom i doveden do savršenstva ili naguran, zakopčan patentnim zatvaračima i spakiran u odjeću kako bi bio prikazan na najbolji mogući način.

Image by lecreusois from Pixabay

Danas na svoje tijelo gledam kao na svog vjernog pastira na ovom izazovnom putovanju kroz život. Više to ne uzimam zdravo za gotovo i pokušavam slušati što mi govori. Ako želi biti lijepo onda moram nositi crveno i par visokih potpetica. Želi li se opustiti i obnoviti moram ga nahraniti ukusnom hranom i pustiti ga da se izležava.

Želi li se osjećati moćno onda ću vježbati – ističe Colleary, kao i to da će ga poslušati ako je bolesno ili povrijeđeno pa će usporiti, i odmoriti.nS pedeset godina zna da njezino tijelo pripada samo njoj, a ne medijima, i čini je sretnom što njime može okusiti, dodirnuti, vidjeti, osjetiti i živjeti život, donosi YourTango.

2. Starije žene znaju da muškarci mogu doći i otići, ali prijateljice traju zauvijek. Kad smo mladi, muškarci dolazi i odlaze. Možda smo prevrtljive i znatiželjne i ne želimo biti vezane. Možda su muškarci oni koji su takvi. Ali čini se da prijateljice ostaju. Čak i kada se smirimo s partnerom, i dalje su nam potrebne naše dame.

Image by lecreusois from Pixabay

Postoji doza intimnosti koju žene dobivaju jedna od druge, a kojoj muškarci ne mogu parirati. Muškarci ne žele govoriti o osjećajima. Ne žele secirati značenje svakog razgovora koji smo vodili s našim nemogućim šefom, našom dosadnom majkom, našim nerazumnim susjedom. Žene trebaju jedna drugu kako bi podijelile te stvari. Muškarci i ne baš.

Nedavno nam je u posjet došao prijatelj mog muža. Muž je otrčao u trgovinu i njegov prijatelj i ja razgovarali smo nasamo. Tijekom tog razgovora, spomenuo mi je da je godinama bio alkoholičar. Kasnije sam pitala supruga zašto mi nikad nije rekao da mu je prijatelj alkoholičar, a on me pogledao širom otvorenih očiju i ostao zaprepašten saznanjem. Pitam se o čemu muškarci zapravo razgovaraju zajedno – ističe Colleary.

3. Bolje je zaljubiti se u dobrog, nego u zgodnog muškarca. U mlađim godinama, libido donosi većinu odluka. Feromoni polete kada netko namigne s druge strane šanka u tri ujutro. Ne razmišljate o tome je li taj netko ‘dobar dečko’. Mlađe žene su uzbuđene i trude se uzeti trenutak, ili mjesec dana, da utvrde ima li netko iste vrijednosti i želje kao i one. To često dovede do kratkotrajnog seksa i dugotrajne emocionalne boli. Starije žene su to prošle.

Prvo tražimo nešto što ispunjava naše emocionalne potrebe. I često otkrijemo, na naše iznenađenje, da ako su naše emocionalne potrebe ispunjene, naša seksualna želja raste – ističe ona.

4. Zatišje, gužva ili frka ne znače kraj veze. Kao mlađe, jedva možete izdržati dugotrajnu šutnju na spoju, a kamoli ‘loš’ period u vezi. Kako starimo, shvatile smo da ne moramo napraviti veliku frku od svega – kaže Colleary. Starije žene znaju da veze imaju uspone i padove i ne moraju paničariti svaki put kada strast nestane.

5. Starije žene mnogo više vole same sebe. S vremena na vrijeme može se uvući samoprezir. Ali ublažen je zahvalnošću što su svjesne da su još uvijek tu, što još uvijek uče, i svjesne su da je najintimnija veza ona koju će ikada imati same sa sobom i da su same heroji vlastite priče.

Autor teksta: Ema Mihanović

Izvor: 24sata.hr

Credit featured image: Older woman photo created by freepik – www.freepik.com

Napišite vaš komentar