Dirljivo pismo dečaka čiji se roditelji razvode: Dragi mama i tata, znam da patite.

6751
Foto: Flickr.com. By Afghanistan Matters licencesed under CC BY 2.0

Njegovi roditelji se razvode, a on je na najbolji način odlučio da ih podseti da ne pate samo oni već i on, njihovo dete. Pokazujući kako deca osećaju posledice razvoda, ovo dete je sve svoje emocije pretvorilo u reči.

Njegovo emocionalno pismo brzo je postalo hit na internetu, a dirljive reči stigle su do svakog roditelja koji ga je pročitao. “Dragi mama i tata, znam da patite. I ja patim, osećam kako se hranim vašom napetošću, strahom i bolom.

Iako sam mlad i ne mogu verbalno da opišem šta se dešava u našem životu, osećam kako utiče. Srce mi se slama svaki put kad moram da slušam vašu svađu. Moj osećaj sigurnosti je iščezao.

Foto: pixabay.com

Molim vas, nemojte da pretpostavljate da sam jak. Ne pretpostavljajte da će moj život biti isti kao i pre i da ću i dalje voljeti vas isto. Ja sam ljudsko biće, baš kao i vi. Moje potrebe su iste kao i vaše. Treba mi ljubav, pažnja, briga, stabilnost, doslednost, naklonost, razumevanje, strpljenje i najviše od svega mi treba da osetim da sam voljen.

Kada se prepirete oko mene i stavljate me u središte svojih argumenata, šaljete mi poruku da je pobeda u svađii važnija od mog života. Od vas učim da je bolje biti u pravu nego biti voljen.

Učite me da mi je onaj drugi roditelj osoba koju je nemoguće voleti i koja stalno greši i na neki način shvatam da sam i ja greška.

Foto: pixabay.com

Možda ovo danas ne razumete, toliko sam mali da ni ne razmišljate o mojoj budućnosti, ali zbog vas imam veće šanse da se i ja nekada razvedem. Moja sigurnost je vaša stvar. Bez vas i vaše zaštite nema ko da me brani u ovom svetu.

Jednog dana, ovaj početni bol će izbledeti. Ali utisak kakvi ste roditelji bili tokom ove krize nikada neće izbledeti. Ili ću osetiti vaš osećaj nesebičnosti, podrške i zaštite ili ću imati trag na srcu sa porukom koja glasi: „Dobre stvari se dešavaju dobrim ljudima. Ja mora da sam loš.“

Source featured image: Flickr.com. By Afghanistan Matters licencesed under CC BY 2.0

Izvor: srbija24.com

Napišite vaš komentar