Ako hoćeš normalnu ženu – Prvo ti moraš biti normalan: 10 savjeta pametnog dede

811
Foto: 6536780 © Susanne Neal | Dreamstime.com

Gledam muškarce kako često prave greške, a očekuju da upravo zbog tih grešaka prođu nekažnjeno. Draga moja dijeco, ja sam prošao kroz mnogo toga u životu i nagledao se svega i svačega, dao bih vam par savjeta i iskreno bi volio da me svi poslušate!

– Ženu cijeni – Ne ponižaji

Kada se oženiš, ženu ni po koju cijenu ne smiješ ponižavati. Zamisli kako bi se ti osjećao kada bi ona radila takvo nešto. Da li bi ti to prijalo ? Siguran sam da ne bi. Uostalom danas na ovom vremenu, takvim ponašanjem možeš samo ostati bez žene, pa ako ti se isplati, ti nastavi tako.

Image by antonio Albano from Pixabay

– Ako hoćeš normalnu ženu – Prvo ti moraš biti normalan – Ne možeš raditi nenormalne stvari i očekivati da se žena prema tebi ponaša normalno. Jesi li to igdje vidio ? To je možda bilo tako u prošlom vijeku, danas više toga nema. Došlo je vrijeme da se svakom vrati onako kako zasluži, jednostavno više niko ništa ne mora!

– Cijeni i poštuj ženine roditelje isto kao i svoje – Roditelje od supruge trebaš poštovati kao što poštuješ i svoje. Ne možeš očekivati da žena poštuje tvoje roditelje, kada se ti prema njenim ne ophodiš sa poštovanjem. Vjeruj mi u braku u kojem se roditelji ne poštuju, tu brzo dolazi do brodoloma, u kojem svako odlazi na svoju stranu.

– Supruga se nikada ne vara – Pravi muškarac nikada neće prevariti ženu koju voli. To će samo raditi neotesani klinci, koji još uvjek nisu prevazišli period iz srednje škole. Ako si već htio da varaš u braku, zašto si se ženio ? Jer takav brak sigurno neće opstati.

Image by Hands off my tags! Michael Gaida from Pixabay

– Ako si muškarac ne misli da možeš sve – Slažem se da se muškarac treba poštovati i da se jednostavno mora znati ko je muškarac u kući. Ali tako nešto da bi ste postigli u životu, prije svega trebati biti muškarac a ne ološ. Ta dva pojma trebate naučiti razlikovati.

– Društvo ti ne smije biti bitnije od porodice – Supruga ti je jedini pravi i iskreni prijatelj od svih ostalih, jedino ti ona želi dobro. Svi ostali bi te prodalo za sitno i to prvom prilikom. Samo što to ne možeš shvatiti dok šta ne bude. Tek kad se nešto desi , i kad se uvjeriš u to, tek onda vidiš ko je ko u životu.

– Budi uvjek odgovoran i disciplinovan – Ako si se oženio, moraš naučiti da snosiš odgovornost pravog muškarca. Ne smiješ sebi dozvoliti da ti ležiš kod kuće dok žena ide na posao i brine se o porodici. Kad tad će joj dosaditi hraniti nehljebara, i okrenut će se i otići, u čemu je ja u potpunosti podržavam.

– Psovke nikad ženi ne upućuj – Žena se poštuje a ne vrijeđa! Pravi muškarac nikada sebi neće dozvoliti da uputu bilo kakvu ružnu riječ svojoj supruzi. Svjestan je da takve stvari mu ništa dobro neće donjeti osim eventualnog razvoda braka.

– Kada se oženiš više ne odlučuješ sam – Mnogi muškarci kada se ožene i dalje žele da odluke donose sami bez ičijeg znanja i pitanja. To je velika greška, koja većinu košta razvodom braka. Kada se oženite, u braku treba vladati slaganje i dogovor, samo tako će te opstati čitavog života.

– Budi muškarac koji se brine o porodici – Pravom muškarcu njegova porodica je na prvom mjestu. Sve će za nju učiniti, pa i ako treba na kraj svijeta on će otići, samo da njegova porodica ne oskudjeva ni u čemu.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Credit featured image: 6536780 © Susanne Neal | Dreamstime.com

Napišite vaš komentar