Ne dopustimo nikome da kontroliše naš život: 7 stvari koje ne treba nikad i nikome objašnjavati

12894
Foto: pixabay.com

Zbog izgleda ili mesta u kom ste odlučili da živite, kao i to što niste u vezi ne treba da nekom objašnjavate. U pitanju je vaš život – vaša stvar.

1. Za svoju ljubavnu vezu Samo vi možete da odlučite kakva veza će vas usrećiti. Ne dopustite nikome da kontroliše vaš ljubavni život. Sledite svoje srce i svoje instinkte, to bolje znate nego iko drugi.

2. Zato što niste u vezi Nikome ne treba pritisak porodice i prijatelja zato što ste (još) sami.Možda vam je i samima teško zbog tog statusa, a možda baš uživate u samoći i slobodi i pronalasku onoga što vas čini srećnim.

Foto: pixabay.com

Upoznajte sebe bolje, istražujte život, radite ono što volite i ne dopuštajte nikome da vam stvara pritisak zbog toga.

3. Zato što se ne slažete s nečim U svakom društvu postoji neko ko misli da je uvek u pravu i da je samo njihovo mišljenje najispravnije. Ne morate da se osećate loše zato što mislite drugačije. Vaši stavovi sigurno imaju dobro objašnjenje i zato – neka se i vaš glas čuje.

4. Zato što ste završili prijateljstvo Prijateljstva mogu da se različito razvijaju. Ako je vaše postalo toksično iz bilo kojeg razloga, nemate obavezu da se družite s tom osobom ako ne želite.

Takođe, ne morate da osećate ni pritisak da s nekim postanete dobri, ako vam se ta osoba ne sviđa, bez obzira što drugi govore.

Foto: pixabay.com

5. Zbog svog izgleda Vi ste vlasnik svog tela. Ako želite da imate roze kosu, tetovažu, šminku, bez šminke – odluka je na vama. Izgled je deo vašeg identiteta, a na drugima je da vas prihvate ili ne.

6. Zbog mesta u kojem živite Pokušajte da ne dopustite tzv. urbani rasizam na sebi. Ako volite manja mesta i živite u njemu ili veća ili selo, to je vaš životni izbor koji vas čini srećnim. Drugi nemaju pravo da zadiru u taj deo vašeg života.

7. Zbog svoje karijere

Autor: 24sata.hr

Izvor: stil.kurir.rs

Napišite vaš komentar