Mislite ako ste napumpale usta i zategli lice da ste pametne – Baka oplela po današnjim ženama

738
Foto: Flickr.com. By mock4 licencesed under CC BY 2.0

Nikada mi neće biti jasno zbog čega žene uništavaju svoju prirodnu ljepotu plastikom koju redaju po sebi. Jel moguće da nemaju ogledalo kod kuće da se pogledaju na šta liče. Ajd kad vidim zategla lice, pa i nekako. Al kad vidim one viršle u usnama dođe mi da plačem.

Što je najgore, današnji mediji umjesto što bi trebali dati na značaju pravim vrijednostima. Ne, Oni veličaju estetsku hirurgiju. Kao da je to nešto dobro. Upravo ti mediji nam i kvare ovu današnju omladinu.

Na televizoru više nećete moći ugledati prirodnu djevojku koja se nije izoperisala. Možete viditi sve same plastične barbike koje ni na šta ne liče. Pritom, pune sebe. Kao da su izmislile svijet. Žalosno, ali je tako.

Image by Valter Cirillo from Pixabay

Zar ima išta ljepše od prirodne djevojke koja odiše ljepotom ? To su prave vrijednosti ovog društva. Budi onakva kakvu te je Bog stvorio. Nemoj se ugledati na ove preko TV-a što ne znaju koliko je 2 plus 2 a drže nam lekcije o ponašanju. Jadnice, “Ne može meni neko držati lekcije o životu, ko izgledao kao da ga je poplava izbacila”.

Morate shvatiti da vas plastične operacije i botoksi čine samo gorim, nikako boljim. Ja imam 3 unuke i veoma sam zahvalna Bogu što ni jedna od njih, nije pristalica tih koje kakvih operacija.

Iskreno mi je drago što se većini omladine to i ne sviđa. No, samo me plaši da vremenom i u našem društvo to ne bude zastupljeno u većem broju. Jer s obzirom šta nam se plasira po medijima, velika je mogućnost da će tako i biti.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Opet, mislim da sve to kreće iz kuće. Ukoliko su roditelji pametni i znaju šta valja. Takva će i dječica da im budu. Vaspitanje jedne djevojke je stub njenog uspjeha. Čim je lijepo vaspitana, ona će držati do svog karaktera i morala. Tako da sebi takve stvari nikad neće dozvoliti.

Samo mogu roditeljima poručiti: “Vodite računa o svojoj dijeci. Pazite skim se druže. Jer društvo je najveći krivac propasti svake djevojke. Uvijek trubite svojoj djeci kako se trebaju ponašati”.

Ni slučano ne govorite “Znam ja svoje dijete”. Sve je to lijepo, imati povjerenje. Ali ponekad morate provjeriti gdje je i skim je. Samo tako će te biti sigurni da vaše dijete odrasta upravo u onakvu osobu kakvom ste je vaspitali.

Autor teksta: E.T

Napomena: Zabranjeno svako kopiranje sadržaja bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: Flickr.com. By mock4 licencesed under CC BY 2.0 (Photo is cropped resized and colour edited. Orginal photo is here)

Napišite vaš komentar