“Bolje i dobar razvod nego loš brak” – 5 lekcija koje sam naučila u lošem braku

930
Foto: Wikimedia.org. by Gage Skidmore is licensed under CC BY-SA 3.0

Problem mnogih žena je što na razvog gledaju kao na tragediju iz koje se nije moguće izvući. Pa zarad toga radije biraju ostati u lošem braku i trpiti budalu nego otići i živiti život punim plućima.

I meni je bilo teško odlučiti. No, kada sam vidila da taj brak ne vodi ni čemu, odlučila sam staviti tačku jednom za sva vremena. Takođe, navest ću vam nekoliko lekcija koje me je naučio život u lošem braku:

1. Bolje i dobar razvod nego loš brak

Tek kada se oslobodite osobe pored koje niste bili srećni, tek tada zapravo vidite koliko je život lijep. Ne dozvolite sebi da budete nečija marioneta za liječenje kompleksa. Radije budite same čitavog života nego u lošem društvu.

Image by runeenstad from Pixabay

2. Posle svake kiše dolazi sunce

Kao što kaže poslovica “Posle svake kiše dolazi sunce”. E tako vam je i u životu. Razvod nije uvjek tako loš kao što mnogi to misle. Razvod je ponekad karta za uspjeh.

3. Mišljenja drugih

Najveći uzrok opstajanja u lošim brakovima jeste razmišljanje o tome šta će drugi reći. Shvatite već jednom. Kad vas tuđe mišljenje bude hljebom hranilo. E tad će biti i bitno. Do tada gledajte sebe i ono što je bolje po vas. Ne ugađajte narodu, od njih svakako nemate ništa.

Image by franzyfrappe from Pixabay

4. Svaki kraj može biti dobar početak

Budite optimisti. Ne mislite ako ste se razveli da je i kraj svijeta. Ne nije! Ako ste se već oslobodili nečega lošeg u životu. Zašto se onda ne bi ste okrenuli nečemu dobrom ? Potrudite se napraviti sebi život po vašim pravilima.

5. Sloboda nema cijenu

Naučite da cijeniti život u kojem vas niko ne može ponižavati i omalovažavati. Shvatite glavno pravilo a to je: “Kada si slobodan, možeš sve”.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: Wikimedia.org. by Gage Skidmore is licensed under CC BY-SA 3.0 (Photo is edited cropped and resized.)

Napišite vaš komentar