Žena vam je jedino dobra dok vas služi i trpi – 6 lekcija razvedene žene

607
Foto: Flickr.com. by Ryan Basilio is licensed under CC BY 2.0

Kroz život sam prošla mnogo toga, od lijepih stvari pa sve do raznih tortura. Najgore od sve što sam proživjela bila je udaja za pogrešnog čovjeka.

Iako su mi roditelji govorili da ne idem za njega, ja sam ipak odlučila da poslušam srce, i nažalost mnogo me to koštalo. Danas bi svima mogla dati nekoliko lekcija, kako bi oni učili na mojih greškama, kad več ja nisam htjela da učim na tuđim.

1. Slušaj svoje roditelje – Poslušajte roditelje kada vam kažu šta je dobro a šta nije, vjerujte nećete pogriješiti, nasuprot tome, pogriješit će te ako uradite po svome. Morate shvatiti da oni sve čine kako vi ne biste proživljavali stvari kroz koje su oni prošli, drugačije rečeno, oni idu na sve načine da vas sklone od problema.

Image by Engin Akyurt from Pixabay.com

2. Nikome ne daj na sebe – Žena vam je jedino dobra dok vas služi i trpi, to je činjenica. Jednom reci nešto im nije po volji, odmah si najgora, kao da nikad nisi ni valjala. Zato sutra i kad se udaš, navikni ih sve na početku da i ti imaš pravo riječi, jer tako ne uradiš na početku, kasnije nećeš sigurno.

3. Ko tebe ne poštuje – Nemoj ni ti njega – Poštovanje pruži osobama koje tebe poštuju. Kada vidiš da tebe neko ne poštuje, vrati mu istom mjerom. Neka vidi je li lijepo kada te neko ponižava bez ikakvog razloga i potrebe. Pa će te viditi da više nikad neće ni pokušati da vas gleda sa visine.

4. Bolje svako sebi – Nego svaki dan problemi – Kada vidite da brak nema perspektivu, nemojte puno da razmišljate, pokupiti stvari i idite od tog muškarcas. Zapamti ovo, ako se nadaš da će nekad biti bolje, i da će se suprug možda i promjeniti, samo jedno znaj, pokvareni muškarci se nikad ne mjenjaju.

Image by Алина Осипова from Pixabay

5. Ne muči sebe da ugodiš drugom

Zašto da se mučiš oko osobe kojoj nije stalo do tebe, u životu se mući samo oko ljudi koji te vole i koji su tu i u dobru i u zlu sa tobom. Jedino oni zaslužuju tvoje žrtvovanje za njih, niko drugi.

6. Malo će ko cjeniti tvoju dobrotu

Nije džaba rečeno “Dobar i budala, brat i sestra”. Prema ljudima sve što si bolji, oni će biti gori prema tebi, tek kad okreneš list pa se prema njima počneš ponašati kao oni prema tebi, tek tada ćeš vidjeti promjenu na bolje.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Credit featured image: Flickr.com. by Ryan Basilio is licensed under CC BY 2.0 – Photo is edited

Napišite vaš komentar