Dozvolite sebi da živite život prepun divnih emocija, sve loše stvari ostavite u prošlosti iza sebe.

1. Loše veze. Bilo da su ljubavne veze ili prijateljske, ako vam ne prijaju ostavite ih u prošlosti. Život je previše dragocjen i kratak da bi ga provodili sa ljudima sa kojima vam nije lijepo i niste srećni. Vi pišete svoju životnu priču – pišite je po svojim pravilima.

2. Greške. Ostavite u prošlosti sve greške koje uporno oživljujete u svojim mislima. Svaki čovjek ima nešto zbog čega se kaje i što bi želio promijeniti da može, ali stvari su takve kakve jesu. Ne možete ništa učiniti po tom pitanju osim da prihvatite i nastavite dalje.

Photo by Max4e from Freepik.com

3. Loše navike. Čovjek je stvoren tako da evoluira, tj mijenja se. Mjenjajte se svake godine, radite na sebi, ostavite iza sebe sve loše navike i gradite dobre. Budite sam svoj prijatelj, sam svoj trener i sam svoj doktor. Pomozite sebi jer takva pomoć je najbolja.

4. Propala očekivanja. Možda ste sebi postavili velika očekivanja ili prevelike ambicije pa ste razočarani jer se nisu ostvarili. Ali to je sasvim normalno.

Ne ograničavajte sebe u budućem postavljanju ciljeva. Ako jednu stvar niste uspjeli ostvariti ne znači da nećete i ostale.

Photo by Andrewminsk123 from Freepik.com

5 Mržnju. Bilo da se radi o mržnji prema ljudima koji su vas povrijedili, ili prema bivšim ljubavima – ostavite je u prošlosti. Dozvolite sebi da živite život obogaćen predivnim emocijama.

Izbacite sve negativno iz sebe i zakopajte daleko u prošlosti – bolje ćete se osjećati i ljepše ćete živjeti.

Izvor: pult24.info

Credit featured image: Photo by Ostrenko Daria from Freepik.com

LEAVE A REPLY