Nek sam i najgora, al me niko neće gaziti – 7 lekcija jake žene

663
Foto: Flickr.com. by Mlleruby is licensed under CC BY 2.0

Roditelji, vaspitajte vašu žensku djecu na pravi način, kako bi se sutra mogla nositi sa svim dešavanjima koja život donosi.

Uvjek im dajite vjetar u leđa, nemojte dozvoliti da bude zavisna od nekog muškarca, jer nisu svi muškarci isti, pojedini će to iskoristiti kako bi je podcjenjivali čitavog života. Mi ćemo vam danas navesti sve kvalitete koja bi trebala posjedovati svaka jaka i uspješna žena. Iskreno se nadamo da će te ihi vi slijediti.

– Sa muškarcima uvjek trebate biti oprezni – Muškarce nikada ne trebate olako shvatati, idealni su manipulatori i sjajni glumci. Što se u narodu kaže “Prevest će vas žednog preko vode”. Tako i oni, nikada im ne dajite svoje povjerenje dok ga ne zasluže, u suprotnom, ne žalite se kada loše prođete.

Image by Juraj Berta from Pixabay

– Ne dozvolite nikome da upravlja vama – “Nek sam i najgora, al me niko neće gaziti” – Citat kojeg se striktno pridržavaju jake i uspješne žene. Ljudima sve dok idete niz dlaku, zakivat će vas u zvijezde. Jednom ne uradi ono što oni hoće, bićeš najgori.

– Bolje i sama nego sa barabom – Ne treba vam život u kojem morate ćutati, jednostavno je, ćutati možeš i sama. Zašto bi ste sebi dozvolili da vam neko određuje pravila po kojim se trebate ponašati ? Radije budite sami i živite u miru, nego sa muškarce koji ne cjeni ženu.

– Posao nek ti je na prvom mjestu – Postoje ljubomorni muškarci koji zabranjuju svojim suprugama da rade, moj vam je savjet. Radije napusti njega nego posao. Ne treba vam muškarac koji nema povjerenja u vas, šta više, u većini slučajeva upravo oni koji su posesivno ljubomorni, oni najviše i varaju.

Image by Marcia Palma from Pixabay

– Znaj da je dobar muškarac pravo bogatstvo – Muškarca pravog je teško naći, no ako ste imali sreće, pa izvukli dobitni listić, onda i budite zahvalni na tome. Dobre osobe treba držati kao malo vode na dlanu, a ne koristiti njihovu dobrotu, to dobro zapamtite.

– Prema ljudima se postavi onako kako zasluže – Postoje ljudi koji vam žele dobro , a isto tako postoje i oni što vam žele loše, stvar je od osobe do osobe, nije svako isti. Međutim, kakvi su oni prema vama, tako se i vi ophodite prema njima, jednostavno je!

– Cjeni sebe pa će te i drugi cjeniti – Ako ti samu sebe ne znaš cijeniti, onda to ne možeš ni od drugih očekivati. Pred pojedincima se treba postaviti pomalo i narcisiodno, kako im ne bi dali za pravo da grade loše mišlljenje o vama.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Credit featured image: Flickr.com. by Mlleruby is licensed under CC BY 2.0 – Photo is edited, cropped and resized

Napišite vaš komentar