Živite život po svojim pravilima – Ne po tuđim: 6 životnih lekcija jakih žena

632
Image by Isaias Silva Pinto from Pixabay

Postoje žene koje o svom životu same odlučuju, i postoje one o čijem životu drugi odlučuju, sve je stvar izbora. Na vama je da li će te neko stvari dozvoliti sebi ili nećete. Mi ćemo vam danas nabrojati par lekcija jakih žena:

1. Ne dozvolite nikome da vas pravi budalom

Vaši roditelji vas nisu odgajali i školovali da bi danas neko manipulisao sa vama i pravio od vas budalu. Uvjek to imajte na umu, ako ništa, iz zahvalnosti prema svojim roditeljima, udari rukom od sto, i sve stvari postavi na svoje mjesto.

Image by Martin Fuhrmann from Pixabay

2. Živite život po svojim pravilima – Ne po tuđim – Vi sami sebi određujete pravila onako kako želite da živite. Ne dozvoli sebi da ti čitav život prođe ispunjavajući tuđe hirove. Vjeruj da ćeš se kad tad pokajati, što si to sebi dozvolila, međutim tada nećete moći nazad, jer već će biti kasno za sve.

3. Jasno svima stavi do znanja kako mogu sa vama – Najbolje vam je na početku svima staviti do znanja kako sa vama mogu a kako ne. Ukoliko odmah na početku ne pokažeš zube, kasnije će biti sve teže i teže.

4. Niko nema prava da vas ponižava – Prema ljudima se postavite onako kako zasluže. Svima vratite istom mjerom. Jer ljude je dovoljno samo jednom postaviti na svoje mjesto, i nikada više nećete imati problem sa njima, tako da, sve je to vas!

Image by Jason Bradford from Pixabay

5. Budi žena jača od bilo kojeg muškarca

Dokaži svima da i žena može uspjeti u životu. Ne dozvoli muškarcu da te može podjenjivati samo zato što donosi platu u kuću, nego ustani i ti pa zaradi za sebe. Uvjek znajte tuđi novac, je težak novac.

6. Posle svakog pada, ustani još jača

Ne bi bio život da u njemu nema uspona i padova. Međutim da vas je, da li će te dopustiti da vas ti padovi bace na dno ili izdignu u visine. Shvatite da nikome ne teče med i mlijeko kroz život, zato svaki pad nek vam bude samo lekcija a ne poraz !

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Napišite vaš komentar