Uzalud tražite sreću na istom mjestu gdje ste suze prosipali – Životni savjeti bake

1911
Photo by Alonaphoto from Stock.adobe.com

Kada sam bila mlada mislila sam da znam šta je ljubav, ali kasno sam shvatila da nisam imala pojma o tome.

Kao mnoge blesave mlade djevojke voljela sam nevaljalog momka. Žudila sam da provedem dan sa njim čak i ako sam znala da ne želi ozbiljnu vezu sa mnom ili da ima neku drugu sa strane. Uvijek sam se čudila tim naivnim ženama kako muškarcu prelaze preko lošeg ponašanja i izdaja, a i sama sam bila takva.

Znala sam da je loš za mene ali jako sam ga voljela i željela. Moja pokojna majka je stalno govorila da neću biti srećna pored njega ali ja sam mu se uvijek vraćala. I uvijek sa istom namjerom, da pokušam pronaći sreću. Kasnije sam shvatila da se sreća ne može pronaći na mjestu gdje smo suze prosipali.

Foto: pxfuel.com

Situacije se mogu na trenutke promijeniti ali teško se mijenjaju duboko ukorjenjene osobine. Koliko ste spremni boriti se za svoju sreću toliko ćete biti srećne. A nju nećete pronaći kraj muškarca kojeg čekate da se promijeni. Ako nije dobar sad neće biti dobar ni kasnije.

Nastavite dalje.Ista stvar je i sa prijateljstvom. Male su šanse da će se pravo prijateljstvo roditi iz spletki i zavisti. Ne tražite sreću kraj osoba kraj kojih vam je u prethodnim vremenima bilo loše. Ne tražite sreću kraj onih koji su vas prethodno oštro kritikovali, ponižavali i osuđivali.

Znate kako kažu, vuk dlaku mijenja ali ćud nikada. Ne tražite sreću kraj onih koji vas nisu htjeli staviti na prvo mjesto u svom životu. Uvijek možete pronaći bolje od onoga što vas je činilo tužnima.

Izvor: pult24.info

Credit featured image: Photo by Alonaphoto from Stock.adobe.com

SHARE

LEAVE A REPLY