U moje vrijeme sve su bile poštene. Sad mole Boga da je pronađu – 5 savjeta genijalne bake

1293
Foto: Grandmother on Picspree.com

Moja vremena jesu bila teška za život ali narod je bio drugačiji. Možda nismo bili visoko obrazovani ali smo se svi znali pridržavati tri glavne stvari u životu a to su: “Poštenje, karakter, i sramota”.

Na današnjem vremenu toga je sve manje. Moraš držati oči širom otvorene i paziti skim se družiš ukoliko ne želiš da budeš iskorišten od strane pojedinih ništarija. Kojima je jedini cilj iskoristit pošten svijet.

Najžalivije mi je gledati moje unuke koji su već na ženidbu. Ponekad se zapitam: “Koga će oni oženiti” ? Posmatrajući ove današnje djevojke jedino šta će postići sa njima jeste sebi belaja i briga natovariti na leđa.

Image by Valter Cirillo from Pixabay

Kada odem u grad po penziju i pogledam oko sebe, dođe mi da plačem. Nikako ne mogu da svarim u glavi kakvo je ovo zlo vrijeme koje je izopačilo sav narod. Na koju god stranu da se okreneš vidićes cure koje hodaju polu nage ili ti još gore vodaju se sa momcima na taj način da se mi prije nismo tako vodali sa svojim suprugom.

A nešto najgore je što je njihovim roditeljima potpuno svejedno šta im kćerka radi. Kada bi im rekla nešto o tome, samo bi se nasmijali i prokomentarisali da je to danas sve potpuno normalno. Govoreći: ” Draga bako prošla su prijašnja vremena”.

Kada smo upitali baku, da li bi željela dati poneki savjet mlađim djevojkama ? Ona je to veoma slatko prihvatila. Rekla je sinko daću ti ako treba i 5 savjeta ne bi li se ovaj svijet malo promjenio na bolje:

Foto: Pixabay.com

1. Djevojka prava treba biti skladno obučena

Pravu i poštenu djevojku nećeš nikada viditi razgolićenu. Svjesne su da takvim oblačenjem samo mogu privući loše muškarce u svoje drustvo. Normalna djevojka zna da fini muškarci ne vole loš stil oblačenja.

2. Svaka djevojka mora pripaziti na ponašanje

Ponašanje je najbolje ogledalo jedne djevojke. Zna se kako se ponaša fina djevojka. Ona pazi šta će reči. Nikada se neće izražavati na prost način. Savjet muškarcima: “Ako vidiš da cura lupeta svašta, bježi od nje glavom bez obzira”.

3. Poštenje mora biti na prvom mjestu

Pametna djevojka zna da je njena čast i čist obraz zapravo i njena glavna karta za bolji život. Svjesne su ako bi ukaljale svoj obraz, samim time bi ukaljale obraz i svoje porodice. Što je najgore u svemu tome kada bi ugrozile svoje poštenje, teško da bi se više ikada mogle skrasiti sa finim muškarcme. Jedino ako bi ga kako mogle izvarati. Ali laž kad tad izađe na vidjelo.

4. Pametnu djevojku nećeš naći u disku

Ni jedna pametna djevojka ne zalazi na mjesta gdje se predstavlja blud, razvrat i nemoral. Svjesne su da na takvim mjestima nikada neće pronaći finog mladića koji je o sebi pri sebi. Naime, tu će samo pronaći problematične barabe koji bi samo da ih iskoriste i odbace.

5. Prava djevojka se ne druži sa nemoralnim djevojkama

Ni jedna normalna djevojka sebi nikad neće dozvoliti da se nađe u društvu koje je ispod njenog nivoa. Uvjek će sebi tražiti prave osobe za druženje. Drugačije rečeno tražit će drugaricu spram sebe.

Autor teksta: E.T

Napomena: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: Grandmother on Picspree.com

Napišite vaš komentar