Iz ugla jedne majke: “Posvetiš čitav život djeci a kasnije te se ne sjete ni pozvati”

7118
People photo created by pvproductions - www.freepik.com

Ponekad majke ne dobiju zahvalnost za velika djela koja čine jer ih mnogi ljudi precijene.

Imam 65 godina i živim sama. Dvoje djece, sin i kćerka imaju svoje živote daleko odavde, imaju svoju djecu i svoje probleme. Ne zovem ih, čekam da se oni mene sjete, a to se vrlo rijetko desi. Ove godine su mi i rođendan zaboravili čestitati.

Nema veze, nisam im zamjerila.Znam kako im je, i ja sam bila isfrustrirana u njihovim godinama. Previše sam kidala sebe brinući se kako da ih odgojim i omogućim sve neophodno. Drago mi je što sam uspjela da ih i školujem i obezbjedim neophodno.

Foto: pxfuel.com

Drago mi je što sam uspjela da napravim dobre ljude od njih ali mi je žao što sam se toliko nervirala oko svega.Zbog čega? Da bih sad bila sama i sjedila čitav dan u četiri zida čekajući da mi telefon zazvoni da mi bar neko kaže “Sretan ti rođendan”.

Da bih se sad osjećala tako šugavo i napušteno kao pas? Pa neka… Hvala vam. Mogu ja sve sama. Ja ću sebi uvijek naći hobi i držati pozitivnu stranu svojih misli. A vi neka vam je Bog u pomoći. Moliću se da vam život ne dadne sudbinu kakva je mene zadesila.

Moliću se da vas djeca ne zaborave, čak i ako ste uvijek bili tu za njih i pomogli im u svemu što se pomoći moglo, kao što ste vi mene zaboravili. Neka.. Ne zamjerim vam. Ima neko ko gore sve prati i vraća sve po zasluzi.

Izvor: pult24.info

Credit featured image: People photo created by pvproductions – www.freepik.com

SHARE

LEAVE A REPLY