Pomaže kod 5 oboljenja i oporavlja celo telo: Evo zašto svakog dana treba da uzimate vinsko sirće (Savet)

369
Foto: Collinarika.com

Vinsko sirće pravi se fermantacijom crvenog vina, a pored odličnog ukusa ima i brojne benefite po zdravlje, piše Lovesensa.

Sirćetna kiselina koje vinsko sirće sadrži uspešno pomaže kod smanjenja nivoa šećera u krvi. Zato se često preporučuje dijabetičarima, a dokazano je da vinsko sirće smanjuje glikemijski indeks obroka za 30 odsto.

Antikosidanti u vinskom sirćetu i sirćetna kiselina sprečavaju infekcije i oštećenja kože. Istraživnja dokazuju da antioksidant resveratrol koji se nalazi u vinskom sirćetu pomaže u prevenciji raka kože, odnosno melanoma.

Naučna ispitivanja dokazuju da je vinsko sirće efikasno i u borbi protiv gojaznosti. Ono pomaže da brže sagorimo masne naslage, smršamo i regulišemo apetit.

Foto: Shutterstock

Antioksidansi kojima je bogato vinsko sirće uspešno se bore protiv slobodnih radikala i pomažu u sprečavanju hroničnih oboljenja.

Čestim konzumiranjem vinskog sirćeta smanjujemno rizik od stvaranja krvnih ugrušaka, regulišemo holesterol, upale i visok pritisak, a samim tim jača se i zdravlje srca.

Vinsko sirće možete koristiti u pripremanju različitih marinada, kao preliv za salatu i u pripremi raznih jela, od povrća do mesa.

Izvor: Lovesensa.rs

SHARE

LEAVE A REPLY