Kako Indijska prirodna medicina leči viruse: Ove biljke štite telo od opasnih infekcija (Recept)

323
Foto: Shutterstock

Ajurvedska (indijska) medicina naglašava da je za prevenciju virusa jednako važno jačanje imuniteta prirodnim lekovima kako bi se telo, ukoliko dođe u dodir sa virusom, moglo lakše da se izbori sa ovom infekcijom.

Eksperti u oblasti ajurvede preporučuju sledeće lekovite biljke: guduči, amla bobice i nin.

Jedan od najdelotvornijih prirodnih lekova je propolis. Ako dnevno popijete ili kroz jelo ubacite kašiku propolisa, vaš imunitet će biti jak, a pluća i respiratorini sistem zdravi i zaštićeni.

U ajurvedi dobra probava je ključna za zdravlje celog organizma i ima veliku ulogu u zaštiti tela od bolesti. Zato je važno koristiti što više zdravih namirnica, lekovitih biljaka i toplih napitaka tokom epidemije virusa.

Foto: Shutterstock

Indijska medicina u borbi protiv virusa preporučuje sledeće čajeve: Čaj od mente, čaj od đumbira, čaj od cimeta i čaj od komorača.

Ne treba zanemariti zančaj lekvotiog bilja. Pored nabrojanih lekovitih biljaka, možete koristiti i lekovito bilje koje je dostupno na vašem području: maslačak (list i cvet), menta, matičnjak, celer, oman, matičnjak itd.

Eksperti ajurvede preporuluju i da tokom dana ukapate u grlo dve do tri kapi susamovog ulja. Ovo ulje će proočistiti disajne puteve (nos, sinuse, grlo, pluća) i pomoći će da neotežano i pravilno dišete.

Bilje poput gudučija, tulsija ili bosiljka, u kombnaciji sa biberom, đumbirom i kurkumom, jačaju imunitet i štite telo od raznih oblika infekcija. Ne zaboravite na lekovitu pranajamu – svesno i praviolno disanje koje je neophodno za pravilno funkcionisanje i zdravlje pluća.

Izvor: Lovesensa.rs

SHARE

LEAVE A REPLY