Ni jedan lek mu nije ravan: Ovaj napitak stabilizuje šećer, čuva zdravlje srce i jača imunitet! (Recept)

361
Foto: Shutterstock

Aloja veru su sa razlogom Egipćani nazivali biljkom besmrtnosti. Zbog visokog sadržaja vitamina i minerala ona povoljno utiče na rad celog organizma. Ona je vrlo laka za održavanje, pa je tako svako od nas može uzgajati u svojoj kući.

Zahvaljujući brojnim lekovitim svojstvima, ova biljka je važna u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Brojna istraživanja su pokazala i da konzumiranje soka od aloe vere ima značajan učinak na stanje organizma.

Značajno pomaže u kontroli šećera u krvi. Osim toga, doprinosi jačanju otpornosti i imuniteta organizma, a deluje i kao prirodno sredstvo za negu kože.

Aloja vera sok sadrži preko 200 hranjivih sastojaka i bogat je vitaminima i mineralima. Kalcijum, bakar i natrijum, magnezijum, kalijum i cink, vitamin C, B i E kao i folna kiselina, sve se to nalazi u samo jednom listu ove biljke.

Jedna čaša soka od aloe vere sadrži 9 grama vitamina C, a dobro je poznato da je on veoma bitan za opšte zdravlje organizma, zdravu funkciju imuniteta i sintezu kolagena.

Evo zašto je dobro konzumirati ovaj napitak:

Rešava probavne probleme poput opstipacije. Održava organizam hidriranim. Reguliše koncentraciju šećera u krvi. Deluje protuupalno. Deluje povoljno na zdravlje kože. Jača imunitet. Leči akne i ekceme. Poboljšava zdravlje desni. Pospešuje rast belih krvnih zrnaca i zdravih ćelija kod osoba obolelih od raka. Jača srce i poboljšava krv. Poboljšava zdravlje urinarnog trakta. Smanjuje upalu izazvanu artritisom.

Ovaj vitamin čuva krvne sudove, sprečava trombozu i jača do maksimuma imuni sistem! Uvrstite ga u svoju ishranu što pre!

Priprema soka:

Aloje vera sok je vrlo jednostavan za pripremu. Recept je sledeći:

Jedan list aloe vere isecite i operite. Nakon toga list prerežite na pola kako biste kašikom mogli izvadite gel iz unutrašnjosti lista. Kada izdvojite gel, stavite ga u blender i dobro izmešajte. Dve kafene kašike gela stavite u jednu čašu vode.

Ostatak gela iz blendera možete staviti u činiju i čuvati u frižideru najviše nedelju dana.

Preporučuje se konzumacija soka u jutarnjim satima ili 2 do 3 sata pre odlaska na spavanje. Takođe se može piti 20 do 30 minuta pre jela kako bi organizam mogao da iskoristi sve vitamine i minerale pre konzumiranja hrane.

Napomena: Pre upotrebe ovo g soka, najbolje bi bilo da se konsultujete sa lekarom.

Izvor: krenizdravo.hr

SHARE

LEAVE A REPLY