Napitak sa elektrolitima izbacuje kiselost i toksine iz tela: Evo kako da ga napravite i sprečite rizične upale i oboljenja (Recept)

360
Foto: Shutterstock

Napitak koji čisti telo od toksina, jača imunitet i sprečava upalna oboljenja – potrebno vam je 7 jednostavnih prirodnih namirnica! Ovaj napitak je bogat vitaminima, elektrolitima, jača imunitet, sprečava upale i podstiče varene! Idealna kombinacija prirodnih namirnica obezbediće pravu dozu zdravlja i energije, piše Lovesensa.

Elektroliti su soli koje se otapanjem u vodi pretvaraju u jone, a njihov balans je veoma važan za normalno funkcionisanje organizma. Elektrolite unosimo preko hrane i pića.

Evo koje sastojke sadrži ovaj lekoviti napitak:

Ananas: ima protivupalno i imunostimulatorsko dejstvo. Bogat je antioksidansima, poput vitamina C i beta-karotena, i pravi je eliksir mladosti, vraća elastičnost koži i usporava starenje.

Foto: Shutterstock

Krastavac: dobar izvor esencijalnih vitamina i minerala, nadoknađuje nedostatak vode, ublažava gorušicu, uklanja toksine. Voda koja se nalazi u krastavcu uklanja sav “otpad” iz vašeg tela. Uz redovnu upotrebu, krastavac je čak u stanju da rastvara bubrežni kamenac.

Avokado: Hranjiv, gust i zdrav izvor vlakana i zdravih masti. Smanjuje loš holesterol, reguliše i normalizuje metaboličke procese, promoviše laku apsorpciju vitamina i nezasićenih kiselina, održava optimalni nivo glukoze i sprečava aterosklerozu. Nana: pomaže u varenju i ublažava upalu. Spanać: hranjiv i bogat niacinom i cinkom.

Kako napraviti napitak sa elektrolitima:

Sastojci: 2 šolje kokosove vode, 1 šolja smrznutog ananasa, 1/2 velikog krastavca, oljuštenog, 1 mali avokado, 1/2 šolje sveže nane, 1/2 šolje spanaća, sok 3 male limete. Priprema: Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne postane glatko. Sipajte u čašu. Uživajte!

Izvor: Lovesensa.rs

SHARE

LEAVE A REPLY