Poprskao je smjesu od 2 sastojka po svom povrću: Štetočine se ne pojavljuju, a biljke rastu kao lude.

15083
Foto: balkanblog.info

Kada je riječ o uzgajanju voća i povrća nema potrebe da koristite hemijska sredstva. Ta sredstva će naštetiti štet0činama, ali isto tako i vašim biljkama. Samim tim i vašem zdravlju. Bolje da iskoristite neko prirodno rješenje. Ovdje ćemo dati neke ideje za određene pr0bleme:

Foto: Profimedia

Gljivice – Kako biste se riješili gljivica koje napadaju biljke možete da iskoristite sljedeće sredstvo: Pomiješajte četiri kašičice praška za pecivo i pomiješajte sa 4 litra vode. Potom prelijete u bocu s prskalicom i po potrebi biljke pošpricate. Osim za gljivice, pomoći će da riješite pr0blem i sa ostalim štet0činama. Bićete zadovoljnim dobijenim rezultatima.

Za držanje biljaka u saksijama – Savjetuje se da prije stavljanja zemlje u saksije u njih naspete malo praška za pecivo. Tako će biljke ostati duže svježe.

Za bolje cvjetanje – Begonije i hortenzije vole alkalno zemljište. Samo stavite kašičicu praška za pecivo u vodu i time zalijevajte cvijeće. Vidjet ćete kako će cvijeće biti ljepše, pa probajte. Ovdje smo vam dali neke savjete koje možete da iskoristite.

Izvor: balkanblog.info

SHARE

LEAVE A REPLY