1.000 godina čuvan recept travara iz Kine: Pomaže vratiti izgubljeno zdravlje za svega 3 mjeseca?!

258
FOTO: NAPITAK - DOZAZDRAVLJA.COM

Narodna medicina u Kini ima tradiciju dugu hiljadama godina. Napitak od cvekle, mrkve i jabuke navodno eliminiše loše ćelije u organizmu i usporava njihov rast. Treba ga konzumirati tri mjeseca, a zdravlje bi se trebalo popraviti, piše “Doza zdravlja“.

Za njegovu pripremu potrebno je:

Pola veće ili jedna manja cvekla, dvije mrkve jedna jabuka. Priprema napitka: Isjeckati na kriške cveklu, mrkve i jabuku. Uz pomoć sokovnika, iscijediti sok iz cvekle. Ostaviti da odstoji sat vremena u staklenoj čaši u frižideru. Nakon toga, dodati iscijeđen sok od mrkve i jabuke.

Foto: Shutterstock

Konzumirati 30-40 minuta prije doručka.

Važno: Ne miješati sve komponente odjednom. Prvo se priprema sok od cvekle, koji mora da odstoji neko vrijeme u frižideru u otvorenom staklenom sudu. Na taj način se eliminišu neke štetne supstance cvekle, koje mogu izazvati mučninu, povraćanje, vrtoglavicu. Kada ove supstance dođu u reakciju sa kiseonikom – gube svoja svojstva i ne izazivaju nuspojave.

Kako se tvrdi, ovaj napitak je veoma efikasan kod sljedećih oboljenja:

Preventiva razvoja ćelija raka. Prevencija oboljenja jetre, bubrega, pankreasa, kao i pomoć u izlječenju čira. Ojačava imuni sistem, eliminiše toksine, poboljšava rad crijeva. mEliminiše loš zadah iz usta. Smanjuje menstrualne bolove.

Pojačava sadržaj eritrocita u krvi i smanjuje nivo holesterola. Snižava pritisak i normalizuje stanje krvnih sudova. Koristan je kod hipoterioze – tiroidne bolesti, uzrokovanom nedostatkom joda u organizmu. Poboljšava ten i pomlađuje, koža postaje zdrava i blistava. Veoma je efikasan za gubitak suvišnih kilograma. Kontraindikacije: urolitijaza, dijabetes, bolesti gastrointestinalnog trakta, dijareja.

Izvor: dozazdravlja.com

SHARE

LEAVE A REPLY