Limun dijeta za detoks i gubitak kilograma: Za dvije sedmice i do osam kg manje, bez drastičnih promjena ishrane!

239
Foto: Facebook

Lako ćete se osloboditi viška kilograma u kratkom vremenu, normalizovati metabolizam i istovremeno poboljšati probavu. Ako mislite da je limun prikladan samo za borbu protiv prehlade, onda grešite. Mi smo tu da vas ubedimo u suprotno: limun je i odličan način da izgubite kilograme. Lako ćete se osloboditi viška kilograma u kratkom vremenu, normalizovati metabolizam i istovremeno poboljšati probavu.

Foto: pixabay.com

Limun sadrže flavonoide. Flavonoidi mogu da poboljšaju varenje, što će dovesti do toga da će se masne ćelije taložiti mnogo manje. Između ostalog, flavonoidi se bore sa slobodnim radikalima, tako da ova limun dijeta ima i antikancerogeni efekat.

Limunska kiselina ima sposobnost da razdvoji već nataložene masti. Vlakna čine oko 4.5% mase svakog limuna. Ovo je izuzetno biljno vlakno koje može da oslobodi ljude osećaja gladi. Ispostavilo se da nećete imati konstantnu želju da unosite više kalorija tokom ove dijete.

Limun dijeta ima jednostavan princip: ne morate da je pripremate na neki poseban način – morate samo da iscediti limunov sok. Dijeta treba da se drži 14 dana, pa čak i ako jedan dan preskočite, ne možete da pokvarite rezultat.

Foto: pixabay.com

Svaki dan, treba da popijete određenu količinu limunade, uz uravnotežene obroke. Ne treba da se odričete omiljene hrane, samo je potrebno da je konzumirate u normalnim količinama, prenosi Stil. Dakle, plan dijete treba da izgleda ovako, svaki dan popijte ovoliko limunade:

Dan 1: 1 čaša vode i sok od 1 limuna; Dan 2: 2 čaše vode i sok od 2 limuna; Dan 3: 3 čaše vode i sok od 3 limuna; Dan 4: 4 čaše vode i sok od 4 limuna; Dan 5: 5 čaša vode i sok od 5 limuna; Dan 6: 6 čaša limuna i sok od 6 limuna; Dan 7: 10 čaša vode i sok od 3 limuna; Dan 8: 6 čaša vode i sok od 6 limuna; Dan 9: 5 čaša vode i sok od 5 limuna; Dan 10: 4 čaše vode i sok od 4 limuna; Dan 11: 3 čaše vode i sok od 3 limuna; Dan 12: 2 čaše vode i sok od 2 limuna; Dan 13: 1 čaša vode i sok od 1 limuna; Dan 14: 2 čaše vode i sok od 3 limuna.

Izvor: stil.kurir.rs/ Foto: pixabay.com

SHARE

LEAVE A REPLY