Detaljno objasnjeno upustvo: Korak po korak. Evo kako sami mozete napraviti zastitnu masku kod kuce.

832

Sve što će vam biti potrebno jeste pamučna tetra pelena ili neko drugo platno od 100% pamuka, koje može da se otkuhava na temperaturi od 95% stepeni, zatim lastiš ili traku, djelić celuloze ( možete se poslužiti ubrusom ili salvetom), keper ili neko drugo platno, igla i konac. Prvo je porebno da napravite pravougaonik od platna. Obrusite sa strana i napravite dvije “falte” sa obje strane.

Foto: magazindan.info

Zaštitne maske imaju ove falte jer se savjetuje da na licu imate dva zaštitna sloja. Kada se zbog falti platno presavije, to je to. Zatim je potrebno da našijete neki komad lastiša ili trake sa strane, čija je uloga da vam maska čvrsto stoji na licu. Hirurške maske koje se kupuju u apotekama prave se od filter materijala, koji u ovom slučaju nije dostupan, pa iz tog razloga koristimo pamučnu pelenu.

Foto: magazindan.info

Potrebno je da iskrojite duži pravougaonik od pelene koji treba presaviti i uklopiti u platno od kepera, te ćete na taj način dobiti dva sloja pamučne pelene. Sa donje strane će pelena biti zatvorena, a za bočne strane kepera morate zašiti sa unutrašnje strane. Gornji dio pelene treba da ostane otvoren, kako biste u njega mogli da stavljate list celuloze.

Izvor: magazindan.info

SHARE

LEAVE A REPLY