Zovu ga Drvce novca: Evo gdje trebate staviti ovu biljku i novčanik će vam biti pun para.

759

Drevno vjerovanje iz Japana preuzeli su Kinezi, pa se prema feng šuiju, krasula (Crassula ovete), drvo novca, drvo žada, japansko drvo, dolar drvo ili parac privlači novac u domu kojem se gaji, njeno prisustvo u prostoriji pozitivno utiče na posao, pa je odličan izbor za kancelarije. A posebnost ove biljke je što je izrazito nezahtijevna, a izgleda vrlo privlačno.

Foto: pinterest.com

Kako se održava? Ova sukulentna biljka u svojim mesnatim listovima skladišti vodu, pa je tokom cijelog hladnog periodu dovoljno da je zalijete dva puta. Cvjeta tokom zime, pa ju je potrebno držati unutra sve do aprila, ali ne na temperaturi manjoj od jednog stepena. Voli svetlost, ali ne direktno sunce, piše Telegraf.rs.

Foto: pinterest.com

Zemlja u koju se sadi treba da sadrži 40 odsto peska, 20 odsto šumskog humusa, 20 odsto zemlje za cvijeće, a ostatak treba da bude sitni šljunak ili lomljena cigla.

Foto: pinterest.com

Gde je držati? Prema feng šuiju drvo novca treba držati s desne strane ulaznih vrata kako biste privukli energiju novca. Čak i ako ne vjerujete u istočnjačke mudrosti, okružite se biljkama jer one šire pozitivne vibracije i sigurno vam ne mogu štetiti.

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Izvor: novi.ba/ foto: pinterest.com

SHARE

LEAVE A REPLY