Očistila je sama 3 stotine stanova i kuća. Svaka domaćica bi trebala znati njene trikove u čiščenju. Život će vam olakšati.

398

Čišćenje je jedna od onih stvari u kojima stvarno rijetko uživaju jer je fizički naporna, ali također traje vrlo dugo. Ono što svi odbijamo je redovito čistiti i tada mali nered postaje velik, a daljnja odlaganja stvaraju apsolutni kaos. Nakon toga već treba nekoliko dana da sve bude u redu, a onda je to ogroman gubitak vremena.

Foto: pinterest.com

Danas vam donosimo nekoliko savjeta kako skratiti vrijeme čišćenja i postati mnogo efikasniji u tome. Danas nam je Vesna, koja se već duže vrijeme bavi čišćenjem domova i radnih mjesta, dala ove savjete i vrlo je iskusna u tom pitanju i zato je odlučila pomoći svima nama.

Foto: pinterest.com

Vjerojatno vam nikada ne bi palo na pamet te stvari ili dosadašnje misli da su one irelevantne, ali male vremenske uštede na kraju se naručuju, pogotovo ako istu stvar ponovimo više puta.

Foto: pinterest.com

Prvi trik je da kad čistite prašinu, uvijek treba krenuti od gornjih razmaka i elemenata, pa tek od donjih i poda. Stoga, kad prašina tada padne, ako prvo očistite donje dijelove dok čistite sve gore, donji dio je već prašnjav. Ono što nikad ne biste pogodili, pomaže vam da stavite aluminijsku foliju ispod vašeg pegla za glačanje.

Foto: pinterest.com

Razlog za to je što će aluminij puno bolje apsorbirati i zadržavati toplinu iz željeza, tako da ćete odjeću moći glačati i na donjoj strani. Druga je važna stvar da trebate nositi sve stvari koje trebate očistiti odmah iza sebe kako ne biste trošili svoje osnovno vrijeme u potrazi i dovozu različitih potrepština i potrepština.

Foto: pinterest.com

Napokon, nikad ne vjerujte onome što vidite u reklamama, niti jedan čistač ne može odmah djelovati. Ono što trebate učiniti je ostaviti proizvod nekoliko minuta, a zatim nastaviti čišćenje. Nadamo se da će vam ovi savjeti biti korisni sljedeći put kada čistite dom.

Izvor: nezavisniportal.info/ foto: pinterest.com

SHARE

LEAVE A REPLY