Baba Rada je napunila 102 godine a pre 50 godina je zadnji put bila kod lekara. Razotkrila šta je koristila svakog jutra. Samo ove 2 stvari.

410

Misterij vječnog života još uvijek je neriješen, pa danas ljudi teže produžuju životni vijek i zadržavaju svoju mladost što je duže moguće. Iako milijuni danas rade na istraživanjima, prosječni životni vijek danas je čak i u razvijenijim zemljama oko 65-70 godina.

Foto: pixabay.com

Međutim, uvijek možemo čuti priče da određene osobe širom svijeta proživljavaju svoju stotu ili čak više godina, a prvo je pitanje imaju li zdravstvene savjete. Danas vam donosimo jednu takvu priču o ženi koja je proslavila svoj 106. rođendan.

Foto: pixabay.com

Radmila Žurić je prabaka iz Valjeva i u dobi od 102 godine najstariji je stanovnik svog grada. Kako nam je rekla zadnji put kad je bila s liječnikom prije 50 godina, kad joj je izvađen dodatak i kad su je pitali za savjet za dug život, nije imala odgovor.

Foto: pixabay.com

Kako nam kaže da nije radila ništa posebno, nije se pridržavala dijeta ili jela samo zdravu hranu, prehrana joj je uvijek bila raznolika i jela je sve, ali ono što kaže da je jela vrlo dugo svako jutro bilo je češnjak i slanina. Nije sigurna je li češnjak dostojan njenog dugog života jer je on vrlo zdrav, ali nedavno ga je morala i prestati jesti jer ga je počeo mučiti.

Foto: pixabay.com

Radmila također nikada nije odbijala baviti se fizičkim poslovima i tijekom života bila je vrlo fizički aktivna, a kako kaže fizička aktivnost i dobro društvo bez mnogo stresnih situacija, ono je za što misli da joj je najviše pomoglo. Danas ima 2 kćeri 3 unuke i 6 praunuka.

Foto: pixabay.com

Izvor: nezavisniportal.info/ foto: pixabay.com

SHARE

LEAVE A REPLY