Svi se zapitaju dal su majstori bili dobre glave kad su je pravili: Ovoj kući se smije čitav balkan.

782

U današnje vrijeme je arhitektura jako cijenjena, skoro kao i umjetnost, što u neku ruku i jeste. Veliki broj arhitekti su poznati po svojim bizarnim, ali opet i po prelijepim remek djelima od građevina. Svakakvi stilovi građevine su uvijek postojali i danas obilježavaju neke od najljepših i najzanimljivijih gradova na planeti.

Foto: pinterest.com

Međutim ukoliko zanemarimo ove elegantne i poetične stilove gradnje, na kraju će nam ostati samo osnovna arhitekura koja ima za cilj samo funkcionalnost, a ne estetiku. Međutim to nekada baš i ide po planu pa tako da rezultati u velikom broju slučajeva budu katastrofalni pa čak i komični, a ono što ćemo vam pokazati u nastavku navjerovatnije spada u kategoriju humora na vama je da procijenite.

Foto: pinterest.com

Ova kuća je vrlo vjerovatno trebala biti neka najosnovnije kuća kojoj estetika nije trebala da igra veliku ulogu, nego da porodica koja bi trebala tu živjeti, ima funkcionalan dom. Naime, onaj ko je gradio i projektirao kuću, nije na vrijeme zapazio gdje ta gradnja ide, pa je zbog toga došlo do nevjerovatne greške.

Foto: pinterest.com

Ulazna vrata od kuće su bila podignuta barem za jedan metar od tla, tako da je neko ko bi trebao da živi u toj kući morao u kuću da se penje, a ne da ulazi kao sav ostali normalni svijet.

Foto: pinterest.com

Foto: zanimljivosti.org

Izvor: avaz.live

SHARE

LEAVE A REPLY