Napokon stiže i kod nas: Cjena m2 košta 400 km a kuća je završena i useljiva za dan

382

Da bi napravili kuću za samo jedan dan ili tačnije za 24 sata, moguće je. Tada ne treba da se plaća majstorima, koji će da dolazi da zalijeva dasku i izljeva tada temelj za nju i da radi nekoliko mjeseci.

foto: pinterest.com

Ovo je san svakog domaćina, a taj san bi se svima mogao napokon da ostvari sada. Danas je to moguće. Ovo je vrsta tehnologije koja se koristi i koja je izumljena i koristi se nekoliko godina u Rusiji, Americi i Kanadi. Ovo su građevinski paneli sa već spremljenom izolacijom.

foto: pinterest.com

Dimenzije će da budu napravljene onakvim redoslijedom kakve vi želite, a tada cijena kuća će da se sastavi za samo jedan dan. Ovo je tehnologija koja je stigla u Srbija a jedna takva je već sagrađena u Bačkoj Palanci. Ovaj čitav postupak izrade ovog doma jeste 100 puta brži od uobičajnog gradnje kuće i ubrzano je sa klasičnom gradnjom kuće.

foto: pinterest.com

Ovdje se naime radi o kućama koje su izgrađene kako oni navode od takozvane sendvič ploče a u Srbiji su najtraženije kuće od 60 metara kvadratnih radi ekonomske situacije u kojoj se sada nalazimo i to je najdostupnije.

Velika prednost kod ovih kuća jeste što na ovaj način se može jako lagano nadograditi i proširiti. Materijal od kojeg je izgrađena ova kuća je jako jeftin jer je stiropor u konstrukciji nosača pa je radi toga nije potrebna neka dodatna izolacija a sip ploča je vrsta materijala koja se inače koristi za montažu građevinskih ploča.

 

Izvor: brzina.info / foto: pinterest.com

SHARE

LEAVE A REPLY