Sari je kosa osedila skroz rano: Međutim odlučila je da se nikad više ne farba. Danas joj ljudi prilaze na ulici jer svi misle da je perika.

401

Sara je postala previše okovana obavezama oko djece, supruga i kuće da bi mogla dovoljno vremena posvetiti sebi i svojoj dugoj kosi, pa je riješila da je jednostavno prestane farbati. Na kraju se ispostavilo da joj je ta odluka bila najbolja odluka ikada. Njena je prirodna sijeda kosa zablistala, a ona je rekla kako se nikada ranije nije osjećala više zanosnom.

Foto: pinterest.com

Ova Amerikanka je istakla da bi joj danas bilo smiješno kada bi se sjetila koliko se zapravo stidjela svojih sijedih dlaka, te kako je nekoliko sati pred sam čin porođaja koristila sprej u boji kako bi tada “osvježila” svoju crnu kosu. “Više nisam mogla da budem rob kutiji sa farbom, a život sa djecom postao mi je važniji čak i od moje sijede kose” rekla je Sara, a u svemu je dobila podršku svog supruga Hana.

Foto: pinterest.com

One je dodala kako su je svi uvjeravali da će ukoliko pusti svoju prirodnu boju kose, izgledati kao vještica, međutim, desilo se upravo suprotno, njena ljepota je uz sijedu boju dobila jednu sasvim novu dimenziju. Kaže kako ju je ovo “natjeralo” da promijeni čitav svoj imidž, pa je shodno tome počela da nosi i drugu vrstu odjeće i živi u bojama i šminci koju do tada skoro da nikada nije nosila.

Foto: pinterest.com

Kako i sama kaže, sada joj je život zabavniji nego ikada prije. “Osjećam se kao da je moja kosa simobl prirodne ljepote i slobode, i zahvalna sam što mogu da neki bitnu ulogu u životu žena koje su krenule putem samospoznaje koliko su zapravo lijepe i nevjerovatne.”

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Izvor: magazindan.info/ foto: pinterest.com

SHARE

LEAVE A REPLY