Poznati lekar otkrio: Ako mislite da se debljate od slatkiša u velikoj ste zabludi. Jedite ih u ovo vreme i nikad nećete dobit ni gram.

706

Poznati Francuski nutricionista Pascal Gordon smatra da konzumiranje šećera svaki dan ne može ni u kakvom slučaju da naruši vašu liniju. Slatki deserti su apsolutno dozvoljeni, ali ipak postoje neka veoma bitna pravila koja treba poštovati. Na kraju krajeva, ako ne pretjerate sa dnevnim unosom kalorija, vaša težina se neće mijenjati. Tako je jednostavno.

Foto: pixabay.com

Naime, šećer je neophodan našem organizmu kako bi mogao pravilno da funkcioniše. Ako ga uskratimo za dovoljnu dozu (onu koja je minimalno potrebna) šećera dnevno onda naš mozak počinje da radi nepravilno, naši mišići počinju slabiti i dobijamo osjećaj konstantnog umora i bezvolje. Dakle, Pascal smatra da potpuno odricanje šećera (ili eto slatkiša) uopšte nije dobra ideja.

Foto: pixabay.com

Ako njega pitate, niko ne bi trebao da forsira one rigorozne dijete na vodi i čaju jer te dijete, kako smatra ovaj poznati nutricionista, imaju svoj efekat samo na kratke staze, jer kad prestanete sa tom dijetom kilogrami se samo lijepe za vas šta god pojeli.

Foto: pixabay.com

Vaša ishrana treba biti što raznovrsnija. Dakle, ustanovili smo da su slatkiši dopušteni, ali najbolje ih je konzumirati ujutro jer se ujutro najbrže prevare. Pascal Gordon kaže, da ako vam se jede nešto slatko, vi to možete pojesti nakon svog obroka, ali u kojem slučaju umjesto svog obroka.

Foto: pixabay.com

Zaključak svega ovoga je da šećer zapravo nije neprijatelj vašem mršavljenju, barem ne sve dok ga uzimate na pravilan način i u onim količinama u kojima je predviđeno.

Foto: pixabay.com

Izvor: pozitivmedia.info/ foto: pixabay.com

SHARE

LEAVE A REPLY