Sina mu svi znamo. Međutim kćerku Halida Muslimovića niko ne zna. Rijetko je viđamo u javnosti a prava je lepotica. Ista majka.

739

Supruga Halida Muslimovića Adelisa i on su prije dvije godine u velikom stilu u Prijedoru proslavili 18 godina postojanja njihove kćerke, a u današnjem članku vam donosimo kako izgleda njihova mezimica Lejla. Mnogi ljudi su mišljenja da je Lejla svoj šarm naslijedila od ova Halida, a ljepotu od svoje majke Adelise. Halid Muslimović je rođeni Prijedorčanin, a rodio se 21. januara 1961. godine. Svoju je muzičku karijeru započeo još davne 1982. godine.

Foto: sarajevograd.me

Sa sigurnošću možemo reći da je on jedan od najpopularnijih pjevača ovog kova u bivšoj jugoslaviji, a tome ide u prilog i činjenica da su se njegove ploče prodavale u milionskim primjercima. 1978. godine je završio zanat metalo-strugara, a jedno je vrijeme čak i proveo u željezari u Jasenicama, u Sloveniji. 2003. godine je završio svoj četvrti stepen u Banjaluci, a pet godina nakon toga je upisao i Koledž za ingformatiku i menadžment “Janjoš”, odsjek za ekonomiju. halid je izrazio želju da nakon završetka ovog fakkulteta, ima diplomu i pravnog faulteta. u narodu je poznatiji pod nadimkom plavi čuperak.

Foto: expresstabloid.ba

Dobitnik je i nekoliko prestižnih nagrada, a neke od njih uključuje i oskara za popularnost i pjevača godine. halid spada u pjevače čiji su hitovi imali “svemirske” tiraže pa ni sam ne zna koliko je puta proglašen za najuspješnijeg pjevača. Pored toga, halid je dobitnik u nagrade Jugoslavije koje je bila samo za privilegovane. u psljednje vrijeme halid nije toliko aktivan na sceni, ali se njegove pjesme i dan danas rado slušaju, iako su neke od njih starije od njegove kćerke Lejle.

Foto: expresstabloid.ba

Foto: novi.ba

Foto: LEJLA MUSLIMOVIĆ • FACEBOOK

Izvor: magazindan.info

SHARE

LEAVE A REPLY