Naš popularni Čola je prvi put došao do novca na ovaj način. Od tereta imao je modrice po sebi.

464

Kada je zaradio svoj prvi honorar, Zdravko Čolić vjerovatno nije ni pomišljao da će, samo nekoliko godina kasnije, pravo zanimanje biti potpuno drugačije od onog koje je imao kao osnovac.

-Bio sam pred kraj osnovne škole, kada sam sa drugovima odlučio da zaradim neki novac. U Sarajevu je inače svake godine padao neki veliki snijeg, a te zime je baš napadao. Nas nekoliko klinaca sakupilo se ispred zgrade i lopatama smo napravili staze, prvo oko našeg, a kasnije i oko susjednog solitera.

Potom smo urađeni posao prijavili ljudima iz mijesne zajednice, koji su nam to uredno platili.

Nešto kasnije, pred polazak u srednju školu, na ljetnom raspustu, sa još petoricom jarana, raznosio sam gajbe piva po restoranima i kafićima. Radili smo efektno dvije nedjelje i to po osam sati dnevno, a kako sam od tereta imao modrice na gr*dima, majka je bila zaprepašćena odakle mi podlivi.

Počinjali bismo u cik zore, u šest ujutru, a završavali oko četiri popodne. Tako su nas i plaćali, u dnevnicama – ispričao je pjevač, koji je priznao da se od tog novca, istog ljeta fantastično proveo na moru u Baošićima.

Foto: nezavisne.com

Foto: danipiva.rs

Foto: blic.rs

Foto: mojkontakt.com

Foto: kurir.rs

Izvor: balasevizam.novi.ba

SHARE

LEAVE A REPLY