GARANTUJEMO DA OVO NISTE ZNALI! Ovo je glavni razlog zašto bi ste trebali prestati kupovati ruže na Valentinovo…

166

Naime, 14. februar obiljezava se kao dan zaljubljenih i slave ga svi ljudi sirom svijeta. Medjutim, kazu da bez ljubavi nema ni radosti, ni uzivanja, niti bilo cega, jer sve su to neke vrste i faze ljubavi. No, ono sto svi rade jeste da voljenoj osobi poklone neki poklon. 

Foto: aktualno.hr

Prije svega dobro obratite paznju kakav cete joj poklon dati. Ukoliko zelite da kupite ruzu osobi koju volite znajte da to nije bas dobra zamisao. Jer rezane ruze su na taj dan previse skupe. Osim toga, veliku potraznju najcesce treba zadovoljiti i uvozom in, a to nije bas ekoloski prihvatljivo.

Naime, ruze uglavnom stizu iz Kenije, Etiopije, Kolumbije i Ekvadora, zbog cega treba racunat na duge transportne rute. Iako su mnogi proizvodni i radni uvjeti u mnogima od spomenutih zemalja problematicni. 

Foto: 24sata.hr

Medjutim, do polovine februara u Evropi se vec u prodaji mogu naci proljetne cvjetnice a to su narcis, tulipan, zumbul, anemona i macuhica. Ono sto je po bontonu prihvatljivo jeste da muskarci zenama daruju rezano cvijece i da su tegle rezervisane jedino kao dar zene zeni. 

Pokusajte napraviti iznimku ovog Valentinova te budite originalni i kreativni. Iako je trajniji dar od buketa ruza bez sumnje odrziviji. Onda bi svi muskarci mogli razmisliti o tom velikom izboru proljetnog cvijeca u teglama, koji je sigurno bolji poklon.

SHARE

LEAVE A REPLY