ZADNJIH 10 GODINA GODINAMA NIJE ZATEKLA ZAMRZNUTU ŠOFERŠAJBU NA SVOM AUTU: Svi moji prijatelji su preuzeli ovaj trik!

202

Ono sto svi znamo jeste da je zima jedan veoma tezak period. Naime, mnogi strahuju od nje i od toga kako ce je prevazici, s obzirom da zimi zna biti veoma velik minus. Svi se zale na to godisnje doba, jer je tesko prebroditi sve njene cinjenice. No, ono sto je najgore od svega je voznja autom..jer je svim vozacima to nocna mora. Pogotovo ujutro jer moraju razgrnuti snijeg, a takodje moraju i ukloniti smrznuti sloj sa auta.

Foto: novi.ba

Medjutim, jedna zena je dosla na ideju za koju su joj cak i komsije bile zahvalne. Jer kako kaze svima je pomogla sa tim rijesenjem. Naime, ona se vec za zimu pripremila, kupila je i sve potrebne dodatke grebalice, krpe, sprejeve i raznorazne stvari..ali izgleda da je to samo gubljenje vremena i bacanje novca.

Kako kaze, stvari koje je kupila i nisu joj bas puno pomogle. Grebalica za koju je mislila da ima nekog poboljsanja od nje, zapravo nista nije bila specijalna. Medjutim, dodje joj ideja da uzme foliju onu koja se koristi ljeti za sofersajbnu koja sprecava pregrijavanje unutrasnjosti auta.

Foto: novi.ba

Svake noci kada bi parkirala auto stavljala bi tu prefinjenu foliju sa spoljasnje strane, dok bi je ujutro kada krene na put samo skinula i otresla. Medjutim sve su to gledale njene komsije kako radi, te su i oni narednih dana tako isto postupali.

No, ostalo je jos nesto sto mali broj ljudi zna a to je da staklo sa unutrasnje strane predjete sa pjenom za brijanje te cete tako sprijeciti magljenje. Medjutim, ako vam retrovizori budi zamrznuti, stavite plasticne kese na njih, a ako vam se desi da ne mozete otvoriti vrata auta onda kljuc namazite sa gelom za pranje ruku, te stavite kljuc u bravu.

Da biste se i vi uvjerili u sve ovo, isprobajte najbolje na svom autu. Naravno takodje ce i vase komsije gledati sta radite te ce i oni istim nacinom postupati.

SHARE

LEAVE A REPLY