Ukoliko podignete novcanicu sa zemlje: To ima nevjerovatno znacenje. Kad cujete sta to znaci necete moci doci sebi.

229

Na danasnjem vremenu je svakodnevnica pronaci novac bacen na ulici zemlji ili putu. Naravno ne samo bacen nego i izgubljen itd. Drugacije receno ima naroda koji ga sam baci iz njima poznatih razloga a ima i onih koji ga jednostavno izgube.

Foto: i.redd.it

No da se osvrnemo na glavnu stvar. Novac pronadjen na ulici tesko ko da ce se sageti i pokupiti ga. Jer u narodu vladaju razne price o tome kako to zna biti vrlo nezgodna stvar. Cak dosta naroda vjeruje u magiju pa bi to mogla biti glavna stvarka. Zasto novac ne uzimaju ukoliko ga pronadju.

Medjutim imamo i drugu stranu price. Ukoliko novac pronadjete na ulici veliki naucnici vjeruju da bi to moglo biti Bozije obracanje vama. Zeleci da vam ukaze pravi put. I da vam dokaze da su andjeli uz vas. Takodje u raznim svjetskim kulturama vjeruje se. Ukoliko pronadjete novac na ulici. Da je to obracanje voljenih osoba koje su preminule. Pa vam tako zele pokazati da su uz vas.

Foto: bluecollarworkman.com

Naprimer u Kini je najcudniji obicaj . Oni sav novac koji pronadju na ulici. Ostavljaju u kasicu i cuvaju ga do kraja zivota. Jer kako kazu u njihovom obicaju to je znak velike srece. I ukoliko tu srecu cuvate ona ce vam i trajati.

SHARE

LEAVE A REPLY