POUČNA PRIČA: Mlada kćerka došla kod svoje majke na kafu

206

Iako nam zivot donosi teske odluke, no, ono sto treba da znate jeste da neodbacujete svoje najbolje prijatelje od sebe zbog drugih. Jer lako je naci prijatelje, ali one najbolje njih stvara zivot. Pravo prijateljstvo jedno je od najvecih bogatstava koje covjek moze imati u zivotu, jer iskren prijatelj je u z nas i u dobrim i losim vremenima. Naime, u nastavku vam pisemo kako majka savjetuje kcerku da prijatelje nikada ne napusta.

Foto: drukciji.ba

Mlada djevojka koja se nedavno udala dosla je majci u posjetu, te su zapocele pricu o zivotu, o braku i obavezama zrelih ljudi. Dok su pile kafu majka joj je rekla da nikad ne zaboravi svoje prijateljice.

Jer kako kaze kada ostari one ce joj biti puno vazne. Jer koliko god budes voljela svoju porodicu, one ce ti biti ipak potrebne. Povremeno izadji sa njima i zapamti da sve tvoje prijateljice nisu obicne prijateljice, one ce biti i tvoje sestre. Jer zenama je uvijek potrebna zena.

Foto: cosmopolitan.hr

Kcerka je ostala zbunjena majcinim savjetom. Pomislila je da se sa njom sali, te da je ona tek zakoracila u svijet parova. Da nije neka siparica kojoj trebaju prijateljice. Jer sve sto joj treba u zivotu ima a to su zapravo njen muz i njena porodica, medjutim, ipak je poslusala majku.

Naime, kako su prolazile godine shvatila je da je njena majka bila u pravu. Jer prijateljice ostaju uz tebe ma koliko kilometara bile daleko. Sve dok budes isla usamljenim putem koji se zove zivot, tvoje prijateljice ce biti tu, pored tebe. Dok cete na kraju svakog puta cekati rasirenih ruku, cak ce i ponekad prekrsiti pravila zbog vas.

SHARE

LEAVE A REPLY